Bakan Çelik istifa eden bürokratları gözden çıkardı...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Mayıs 2007 12:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çelik: MEB'den istifa eden bürokratların, diğerlerinin yarısı kadar olması normal.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, milletvekili adaylığı için Milli Eğitim Bakanlığı'ndan istifa edenlerin sayısının, Türkiye'de istifa eden bürokratların yarısı kadar olması halinde bunun normal olduğunu belirtti.

Çelik, Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) ve Milli Eğitim Bakanlığı Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirilen ''Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri Bölümünü Yaygınlaştırma Programının Güçlendirilmesi Projesi'' protokolünün imza törenine katıldı.

Tören sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çelik, bir gazetecinin Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ile görüşmesine ilişkin sorusu üzerine, ''Geçmiş haftada kaldı, bu günün gündemini sorun'' dedi.

Çelik, kamu personelinin milletvekili adaylığı için görevinden istifa etmesi için tanınan sürenin yarın akşam dolduğunun hatırlatılması üzerine şunları söyledi:

''Milli Eğitim Bakanlığı Türkiye'deki personel potansiyelinin yüzde 50'sine sahiptir. Türkiye'de istifa eden bürokratların yarısı kadar istifa olursa eğer Milli Eğitim Bakanlığı'ndan, bu normal demektir. Yarısının üzerine çıkarsa, çok istifa etmiş demektir. Herkes bir şekilde demokratik bir hak kullanıyor. Ben de 'hayırlı olsun' derim.''

Çelik, bakanlıkta kilit noktalardaki isimlerin istifa etmesi durumunda işlerde bir aksama olup olmayacağı yönündeki soruya da ''Devlette devamlılık vardır. Kurumlar kişilerle kaim değil. Bürokraside önemli konumlarda bir insan olabilir. Onların yerine ya vekaleten ya da asaleten birileri bakar. Yani işlerin yürüyeceğinden endişeniz olmasın'' yanıtını verdi.

PROTOKOL İMZA TÖRENİ

Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri Bölümünü Yaygınlaştırma Programının Güçlendirilmesi Projesi'ne (SPREAD) ilişkin protokol, Milli Eğitim Bakanlığı Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürü Hüseyin Acır ile Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) Türkiye Ofisi Yerel Temsilcisi Shunichi Mizuochi tarafından MEB Başöğretmen Salonu'nda imzalandı.

Milli Eğitim Bakanı Çelik, imza töreninde yaptığı konuşmada, JICA ile ilişkilerinin olumlu sonuçlar doğurduğunu ve bundan sonra böyle devam edeceğine inandığını belirtti.

Çelik, önemli olanın, Japonya'dan 3 milyon dolarlık maddi kaynak sağlanmasının değil, Japonya gibi teknolojide ilerlemiş bir ülkenin desteğini almak olduğunu ifade etti. Çelik, ''Japonya, birikiminden en fazla yararlanmamız gereken ülkedir. Dünyanın tecrübesinden yararlanmalıyız. Sadece maddi kaynaklarından değil, insan kaynaklarından da yararlanmalıyız'' diye konuştu.

Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürü Acır da ulusal iç kaynaklı ve uluslararası dış kaynaklı projeler yürüttüklerini bu projenin de onlardan biri olduğunu söyledi.

JICA Türkiye Ofisi Yerel Temsilcisi Mizuochi de işbirliğine katkıda bulunan herkese teşekkür etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber