70 bin kişinin ehliyetine el konuldu

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 07 Mayıs 2007 12:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, 2006 yılında trafik ceza puanı 100'ü aşan 70 bin sürücünün ehliyetinin alındığını açıkladı.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nde Karayolu Trafik Haftası'nın açılış programı düzenlendi. İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Müsteşarı Sabri Özkan Erbakan, Karayolları Genel Müdür Vekili Mehmet Peker, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal ve Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Gülcü konuştu.

Bakan Aksu, hızlı kentleşme, nüfus artışları, endüstrileşme, ticaret ve tarım konularındaki önemli sayılabilecek ilerlemeler, karayolu ulaşımının giderek hızlı, konforlu ve güvenli bir biçimde yürütülmesini gerektirdiğini ifade etti. Toplumun refah düzeyine bağlı olarak bireysel araç kullanımının hızla yaygınlaştığı, ticaret ve alış-veriş merkezlerinin çoğaldığına işaret eden Aksu, "Sorunların çözümlenmesi, master planlar çerçevesinde hizmetin hangi alternatif ulaşım sistemleri arasında dağılacağının planlanması da büyük önem arz etmektedir." dedi.

Aksu, Türkiye'nin coğrafi konumu; deniz, hava ve demiryolları gibi alternatif ulaşım vasıtalarına elverişli olmasına rağmen, yük ve yolcu taşımacılığının yüzde 95 gibi büyük kısmının karayollarımız üzerinden yapılmasının trafik sorununu beraberinde getirdiğini vurguladı. Aksu, karayolu ulaşımı dışındaki diğer ulaşım türlerinin de hak ettiği düzeye ulaşması, çağdaş ve hızlı bir demiryolu, denizyolu ve havayolu ulaşımının gerçekleştirilmesi temel hedefimiz ve amaçları olduğuna işaret etti. Aksu, trafik sorunu toplumun her bireyini doğrudan ilgilendirdiğinden, sorunun çözümüne de herkesin katkıda bulunması gerektiğini belirtti. Aksu, hükümet olarak, karayolu taşımacılığının daha güvenli ve ekonomik olarak gerçekleştirilebilmesi için bölünmüş yol çalışmalarını başlattıklarına kaydetti.

7 BİN 800 KİLOMETRE BÖLÜNMÜŞ YOL YAPILDI

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Müsteşarı Sabri Özkan Erbakan ise, 2003 yılından bugüne kadar 7872 kilometre bölünmüş oto yol yapıldığını ve toplan bölünmüş otoyol miktarınnın 12 bin 717 kilometreye yükseldiğini anlattı. Erbakan, ülke genelinde tesbit ettikleri 614 kara noktada düzenleme çalışmaları yaptıklarını anlattı.

Karayolları Genel Müdür Vekili Mehmet Peker, Türkiye'de yolçu taşımacılığının yüzde 95'i, yük taşımacılığının yüzde 92'isi ise karayolları ile yapıldığını belirtti. Peker, müdürlük olarak karayollarının standartlarını yükseltem konusundaki çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal ise, Türkiye'de sürücü belgesi sahibi olanların 18 milyon aştığını, belgesiz olarak iş makinası kullanlarında eklendiğinde bu rakamın daha da artacağını ifade etti. Türkiye'de 6 milyonu otomobil olmak üzere 12.5 milyon aracın bulunduğuna işaret eden Köksal, trafik denetimlerini 21 bin araç ve 5 bin personelle gerçekleştirdiklerini belirtti. Köksal, 2006 yılı içerisinde ceza puanı 100'ü aşan 70 bin sürücünün ehliyetinin alındığını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber