TOKİ konutları için satış kampanyası

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Mayıs 2007 15:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Hadımköy ve Tuzla'da alt gelir grubu için inşa edilecek konutların satış kampanyasını başlattı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin Saraçhane'deki binasında satış işlemini başlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, gazetecilerin sorularını yanıtladı.Topbaş, daha önce bu konutların satışlarının Hadımköy ve Tuzla'dan yapılmasının öngörüldüğünü hatırlatarak, satışların sadece yerel merkezde yapılmasının doğru olmadığını söyledi. Topbaş, ''Bundan böyle bütün satışlar, hem bölgelerden hem de aynı şekilde Büyükşehir Belediyesinde devam edecek. Yarından itibaren arzu edenler TOKİ için müracaatlarını buradan yapabilecekler'' dedi.

TOKİ'nin, Hadımköy'le ilgili konut satışından sadece Hadımköylüler'in yararlanacağı şeklinde alınan özel kararının da kalktığını ifade eden Topbaş, ''Bu kararın doğru olmadığını düşünüp TOKİ Başkanını aradım; (İstanbul'un bir çok yerinde mağdur insan var ve her yerde arazi üretmek mümkün değil) diye. Kendileri de kabul etti'' dedi.

Hadımköy'de 638, Tuzla'da 660 konutun satışa sunulduğunu söyleyen Topbaş, satışlara alt gelir grubu pozisyonunda olanların müracaat edebildiğini, ayrıca şehit, yetim, gazi ailelerinin de kredi imkanları bulunduğunu anlattı.

Topbaş, vatandaşların 210 YTL'den başlayan taksitlerle TOKİ'den konut edinebileceklerini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber