Sokakta ders eylem sanıldı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 07 Mayıs 2007 19:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne ve Görüntü Sanatları Bölümü Oyunculuk Ana Sanat Dalı öğrencilerinin sokakta yaptığı ?Doğaçlama' dersi görenleri şaşkını çevirdi. Yavaş hareketlerle yürüyen öğrencileri kimi sakat, kimi de eylemci sandı.

Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne ve Görüntü Sanatları Bölümü Oyunculuk Ana Sanat Dalı Öğretim Görevlisi Handan Bayındır Tuna, 2'nci sınıf öğrencilerine ?Doğaçlama' dersini sokakta yaptırınca ortaya ilginç bir manzara çıktı.

Oyunculuk bölümünün 11 öğrencisi, fakülte binasından çıkarak Çarşı Caddesi'nden iskele meydanına kadar çok yavaş hareketlerle yürüdü ve aynı güzergahı kullanarak fakülteye geri döndü. Öğrenciler, 2 saat süren yürüyüş sırasında, görenler tarafından eylemci sanıldı. Öğrencilerin robot gibi yürüyüşü ve çevrelerine hiçbir tepki vermemeleri sokaktakiler tarafından şaşkın gözlerle izlendi. Öğrencilerin yanına polis geldi. Ancak öğretim görevlisi Handan Bayındır Tuna durumu açıklayınca gerçek ortaya çıktı. Bunun üzerine polisler de oyunculuk bölümü öğrencilerine yürüyüş boyunca eşlik etti.

Doğaçlama dersini ilk kez sokakta yaptıran öğretim görevlisi Handan Bayındır Tuna, ?İnsanlar bu dersimizi eylem sandı. Yaptığımız oyuncunun bedenine hakimiyeti, konsantrasyon ve çevreyi algılamasııydı. Ağır çekim hareketlerle bedenin ve doğanın farkında olmaktı. Tiyatrocunun her türlü algılara açık olması gerekiyor. Biz de bu çalışmayı yaptık. Sakat olduğumuz, eylem yaptığımız sanıldı. Daha sonra polisler de geldi ve bize yardımcı oldu? dedi.

Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne ve Görüntü Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Erhan Tuna da bu tür derslerle oyunculuğun gerçek hayatta sınandığını belirterek, ?Örneğin biz daha önce de Eskişehir'de öğrencilerimizi dilendirmiştik. Sonra hasılata bakarak ne kadar inandırıcı olabildiklerini gördük. Bu tür uygulamalı derslerle oyunculuk gerçek hayatta sınanmış oluyor? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber