Nüfus sayımı dolandırıcılarına karşı uyarı

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 07 Mayıs 2007 19:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye genelinde Adrese Dayalı Nüfus Sayımı için başlatılan yeni sistemi fırsat bilen dolandırıcıların vatandaşların kimlik bilgilerini almak için 'Aile Tanıtım Formu' adıyla belge verdiği ortaya çıktı. Isparta Vali Yardımcısı Tayyar Şaşmaz, İçişleri Bakanlığı'nın dolandırıcılık şikayetleri üzerine böyle bir form olmadığını açıkladığını belirtti.

Evden çıkmadan nüfus sayımına olanak sağlayacak Adrese Dayalı Nüfus Sayım sistemi dolandırıcıların hedefi oldu. Isparta'da Adrese Dayalı Nüfus Sayımı'nda konutlarla vatandaşların tespitinin tamamlandığını açıklayan Vali Yardımısı Şaşmaz, yeni sistemle ilgili İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından gönderilen uyarıyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, yeni sistemle birlikte doldurulması gereken bazı evraklar dışında yetkili olmayan kişilerin 'Aile Tanıtım Formu' adı altında bir dosya verdiğinin belirlendiği bildirildi.

Bakanlıktan gönderilen açıklama şöyle: "Bakanlığımıza intikal eden bir dilekçede; Nüfus Hizmetleri Kanunu gereğince vergi kimlik numaraları ile T.C. kimlik numaralarının birleştirilmesi çalışmalarında kullanılmak üzere 'Aile Tanıtım Formu' adı altında bir formun gönderildiği, formun eksiksiz doldurularak İsmet İnönü Bulvarı No: 102/5 P.K. 06/606 Ulus Ankara adresine gönderilmesi istendiği, ayrıca kişisel bilgilerin güvenliği açısından vergi dairelerine, nüfus müdürlüklerine, muhtarlıklara elden veya şahsen yapılan başvuruların geçersiz sayılayacağı belirtilmiştir."

Bakanlıktan yapılan açıklamaya dikkat çeken Şaşmaz, belirtilen adreste bakanlığın bir hizmet binası bulunmadığı gibi böyle bir formun da sayımda kullanılmadığı bildirildi. Benzer isteklere karşı vatandaşları uyaran Şaşmaz, aile formu doldurulmasını isteyenlerin tespiti halinde güvenlik birimlerine haber verilmesini istedi.

Isparta'da konut ve kişi bilgilerinin hemen hemen ilişkilendirildiğini kaydeden Şaşmaz, kentte 175 bin 446 konut tespit edildiğini bunlardan 110 bin 832'sinin kişilerle bağlantısının sağlandığını söyledi. Konutlarda ikamet edenlerin kimlik bilgilerinin konutlarla irtibatlandırıldığını söyleyen Şaşmaz, 64 bin 614 konutta ev sahiplerinin bulunmadığını, ikinci ev yada boş olduğunu söyledi. Adrese dayalı sayım sistemiyle ilgili bilgilerin muhtarlıklarda 30 Haziran'a kadar askıda kalacağını belirten Şaşmaz, "Bu süre içinde muhtarlıklardaki belgelerde isimlerini göremeyenler belediyede açılan ilgili birime müracaat ederek kayıtlarını yaptırabilir. Muhtarlıklardaki belgeler askından indikten sonra artık kapı kapı nüfus sayımı tarihe karışacak. Bundan sonra kaydını yaptırmayanlar resmi işlemlerde sıkıntı yaşayabilir." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber