Ombudsman: Bilgi Edinme Kurulu, Kanuna uygun karar vermedi

Kamu Denetçiliği Kurumu, 68/B kapsamındaki derece terfilerinin hangi kriterlere göre yapıldığını soran ancak cevap alamayan bir memurun başvurusuna "Mütalaa"dır diyen Bilgi Edinme Değerlendirme Kurulu Kararının kanuna uygun olmadığına karar verdi.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 03 Nisan 2018 00:05, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Ombudsman: Bilgi Edinme Kurulu, Kanuna uygun karar vermedi

Maliye Bakanlığında çalışan bir vergi müfettiş, 657 sayılı Kanunun 68/B bendi kapsamında yapılan derece terfilerinin hangi kriterlere göre yapıldığını kurumuna sormuştur. Ama VDK, vergi müfettişine "Derece terfileri 68/B'ye göre yapılmıştır" şeklinde cevap vermiştir.

Kriterleri soran bir müfettişe bu cevap verilmesi üzerine konu Bilgi Edinme Değerlendirme Kuruluna intikal ettirilmiştir. Ancak BEDK, bilgi talebinin karşılanması gerekiyor demesi gerekirken, talep "mütalaa kapsamındadır" demiştir.

Vergi müfettişi Bilgi Edinme Değerlendirme Kurulunun bu kararını, idarri yargı yoluna götürmeden önce bu kez Kamu Denetçiliği Kurumuna başvurmuştur. KDK yaptığı değerlendirmede, Bilgi Edinme Değerlendirme Kurulu Kararının kanuna uygun olmadığına karar vermiştir.

İşte Kamu Denetçiliği Kurumunun önemli kararı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber