Muhtarların e-devlet isyanı

Kaynak : Takvim
Haber Giriş : 08 Mayıs 2007 07:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

E-devlet sistemine geçilmesiyle yetkilerini kaybedecek olan muhtarlar isyan etti: Masraflarımızı bile karşılayamıyoruz. Kapıya kilit vurup, mühür elde dolaşalım....

"Mahallenin muhtar babası" sözü tarihe karışıyor. Devlet Bakanı Beşir Atalay, AB uyum yasaları çerçevesinde muhtarların da e-devlet sistemine geçeceğini açıkladı. Yetkilerinin tamamı nüfus müdürlüklerine geçecek olan muhtarlar, tek geçim kaynakları olan vatandaşa verdikleri ikametgah, nüfus sureti gibi evraklardan para alamayacaklarını öğrenince harekete geçti. 56 bin üyesi olan Muhtarlar Derneği, Ankara kapılarını aşındırdı.

240 YTL MAAŞ, 280 YTL BAĞ-KUR

Abdülkadir Aksu, Murat Başesgioğlu ve Deniz Baykal'a kadar giden muhtarlar, uygulamaya itiraz etti. Haklı olduklarını belirten İstanbul Muhtarlar Derneği Genel Başkanı Akif Ak, "240 YTL maaş alıyoruz, 280 YTL Bağ-Kur ödüyoruz. İstanbul'da 956 muhtardan 234'ü icralık durumda. Türkiye'de bu oran yüzde 40. Muhtarlığa kilit vurup mühür elde dolaşacağız. Çünkü elektrik, su masraflarını bile ödeyemiyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber