FETÖ'nün yeni kaçış yolu Hakkari-Kuzey Irak

15 Temmuz'dan sonra çoğunlukla Ege Denizi üzerinden Yunanistan'a kaçmaya çalışan FETÖ üyelerinin yeni kaçış güzergahının Hakkari üzerinden Irak olduğu ortaya çıktı. Eşi ile Kuzey Irak'a kaçarken yakalanan Zeynep Büşra Ş., Şemdinli'de verdiği ifadesinde atlı kaçakçılar tarafından sınırdan nasıl geçirildiklerini detaylarıyla anlattı

Kaynak : Karar
Haber Giriş : 06 Nisan 2018 08:25, Son Güncelleme : 06 Nisan 2018 08:21
FETÖ'nün yeni kaçış yolu Hakkari-Kuzey Irak

Hakkari Şemdinli'de geçtiğimiz hafta, sınırdan Irak'a geçmeye çalışan FETÖ şüphelisi bir çift yakalandıktan sonra tutuklandı. Hacıbey Çayı yakınlarında yasa dışı yollarla kaçmaya çalışan şüphelilerin kimlik kontrollerinde örgüte üye olmak suçundan arandıkları tespit edildi. Yapılan tespitlerde de, 15 Temmuz'dan sonra çoğunlukla Ege denizi üzerinden Yunanistan'a kaçmaya çalışan şüphelilerin, ilk defa Irak sınırını kullanmaya çalıştığı ortaya çıktı.

BABASI FİRARİ REKTÖR: KARAR'ın ulaştığı bilgilere göre, yakalanan şüphelilerden Zeynep Büşra Ş.'nin, Azerbeycan'da kapatılan Özel Kafkas Üniversitesi'nin eski rektörü Ahmet Saniç'in kızı olduğu öğrenildi. Eşi Cihan Ş. susma hakkını kullanırken Zeynep Büşra Ş. ifadesinde ne şekilde kaçtıklarını detaylarıyla itiraf etti. ByLock kullandığı da belirlenen ve 4 aylık hamile olduğunu söyleyen Zeynep Büşra Ş., ifadesinde şunları söyledi: "Eşim Cihan Ş.'nin yakalama kararını yaklaşık 2 ay önce duydum. Daha sonra polisler İzmir'de çalıştığım okula geldi. Bunun üzerine okul yönetimi tarafından işten çıkarıldım. Biz de Türkiye'den ayrılma kararı aldık."

KAÇAKÇILAR KARŞILADI: İfadesinde eşinin bağlantıya geçtiği kişinin kargo ile sahte kimlikler gönderdiğini ve daha sonra yola çıktıkları söyleyen Büşra Ş., şöyle devam etti: "Eşim, İlhan isimli bir şahısla irtibata geçti. Bu şahıs bize sahte kimlik ve güzergah konusunda yardımcı oldu. Kimlikler kargoyla geldi. 21 Mart'ta gece İzmir'den otobüsle Ankara'ya geldik. Sonra Esenboğa Havaalanı'ndan havayolu ile Hakkari Yüksekova'ya geçtik. Havaalanından İlhan isimli şahsın ayarlamış olduğu taksiye binerek Şemdinli'ye geldik. Şemdinli'den 16.00-17.00 sıralarında Derecik minibüsüne bindik ve Derecik beldesine geldik. İlçede birkaç saat bekledikten sonra İlhan isimli şahsın yönlendirdiği şahıs ile buluştuk. Bu şahıs bir araçla bizi yüzleri kapalı iki kişi nin yanına götürdü. Bunlar atlarıyla bekliyordu. Yüzleri kapalı olan şahıslarla birlikte yarım saat boyunca bilmediğimiz bir yere doğru gittik. Sonra iki el ateş sesi duyduk. Kaçakçılar ben ve eşimi bırakıp kaçtı. Biz de sabaha kadar askerin gelip bizi bulmasını bekledik. Sabah olduğunda askerler geldi ve bizi buldu. Ben ve eşim kaçtığımız için gerçekten çok pişmanız. Derecik sınır hattından Irak ülke topraklarına, Irak'tan da başka ülkelere geçecektik. Başka bir çözüm yolu bulmamız gerekiyordu. Yalnış yaptığımızı düşünüyorum."

KENAN BUTAKIN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber