O savcı ihraç edildi

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 10 Mayıs 2007 07:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Cumhuriyet Savcılığı yaptığı dönemde işlediği suçlar nedeniyle hakkında 39 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan Cumhuriyet Savcısı İbrahim Demircioğlu, dün Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu tarafından meslekten ihraç edildi.

Demircioğlu ile ilgili iddialar, ilk olarak Hürriyet'te yayınlanmıştı. Demircioğlu, geçen yıl trafikte kavga ettiği Erdoğan ve Polat Sallıntıoğlu isimli baba ve oğlu ile yumruklaşmış, olayın ardından baba ve oğul apar topar evlerinden alınarak tutuklanmıştı. Altışar ay hapis cezasına mahkum edilen baba oğul hakkında savcı Demircioğlu, 8 bin YTL.'lik de tazminat davası açmıştı. Demircioğlu'nun ikinci olayı, kadın arkadaşı Nevin Karaküt'ün kiracısı olan Enver Boz'un evi boşalttığı halde depozitosunu geri istemesi üzerine meydana gelmişti. Demircioğlu, depozitosunu geri isteyen kiracısı Boz'u döverek burnunu kırınca karakolluk olmuştu. Demircioğlu'nun üçüncü olayı ise yine evini boşaltığı halde senedini geri alamayan bir kiracıyla meydana geldi. Senedini geri isteyen kiracıyı buluşmak için çağıran ve 'beni tehdit ediyor' diyerek karakola çektiren Demircioğlu, olayın tehdit değil senet yüzünden meydana geldiğini ve bu yönde tutanak tutulduğu için polislere kızıp karakolu birbirine katmıştı.

YARGILANIYOR

Demircioğlu'nun Yargıtay 5.Ceza Dairesi'nde kadın arkadaşı Nevin Karakütük ile birlikte "bazı ihalelere fesat karıştırdığı ve yargı mensuplarını etkilediği" iddiasıyla 20 yıldan 39 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına devam ediliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber