Adanalı müteahhitler TOKİ'ye savaş açtı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 10 Mayıs 2007 09:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adanalı müteahhitler, düşük fiyat-uzun vade avantajıyla konut üreten Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile rekabet edebilmek için işbirliği arayışına girdi. Müteahhitler, güçlerini birleştirip dev projeler üretme kararı aldı.

Adana Müteahhitler Birliği'nin aylık toplantısına katılan Adanalı müteahhitler, TOKİ'nin yaptığı ucuz konutlar nedeniyle konut satışlarının durma noktasına geldiği dile getirerek, "Devlet elindeki güçle, özel sektörle rekabet ediyor" diye yakındı.

Adana Müteahhitler Birliği Başkanı İsmail Babacan, TOKİ ile rekabet için sektör mensuplarının sermayelerini birleştirerek güç birliği oluşturması gerektiğini söyledi. İstanbul'da böyle girişimlerin olduğunu anlatan Babacan, "İstanbul'da 17 müteahhit birer milyon YTL sermaye koyarak yeni bir şirket kurdu. Bu şirket 1000'i aşkın konuttan oluşan bir proje gerçekleştirdi ve kısa sürede hepsini sattı. Biz de aynı dayanışmayı Adana'da yaparak hem kolayca satabileceğimiz özelliklere sahip, hem de vatandaşın uygun koşullarda alabileceği konutlar içeren büyük projeler gerçekleştirebiliriz" dedi. Babacan'ın önerisine, olumlu yaklaşan müteahhitler, ortaklaşa büyük sermayeli şirket kurma çabasını birlik gündemine alma konusunda görüş birliğine vardı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber