Hrant Dink cinayetinde vahim iddia

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 10 Mayıs 2007 07:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İSTANBUL - Hrant Dink cinayetinin azmettiricisi olduğu iddiasıyla tutuklanan Yasin Hayal'in babası Bahattin Hayal'in, tanık sıfatıyla verdiği bir ifadede çarpıcı açıklamalarda bulunduğu ortaya çıktı. Mc Donald's bombalamasının ardından kendisini yanına çağıran Trabzon Emniyet Müdürlüğü'nden üst düzey bir yetkilinin kendisine 'Yasin bundan sonra daha iyi yaşayacak... Biz raporumuzu ona göre düzenleriz, kendisi de kurtulur' dediğini anlattığı öne sürüldü. İddiaya göre, emniyet yetkilisi de bu sözlerinin ardından cep telefonunu baba Hayal'e gösterdi. Telefonun ekranında Büyük Birlik Partisi (BBP) lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun resmi vardı.

Dink cinayetiyle ilgili Trabzon Emniyet Müdürlüğü'nün ihmali olduğu yönündeki iddialar idari soruşturma konusu yapılırken, Emniyet'ten üst düzey bir yöneticinin adı vahim bir iddiayla yeniden gündeme geldi. Edinilen bilgilere göre, baba Hayal, Dink cinayetinden sonra savcılığa bilgi verirken, önemli iddialarda bulundu.

Buna göre Mc Donald's olayından Trabzon Emniyeti'ne götürülen baba Bahattin Hayal, burada 'Bu eylemi yaptıysa Yasin öldü' dedi. Karşısındaki yetkiliyse 'Hayır Yasin bundan sonra daha iyi yaşayacak' dedi. Şaşıran Hayal, 'Nasıl olur ki?' diye sordu. Yetkiliyse "Kısa süre sonra Yasin inşallah çıkar, az bir ceza alır. Biz de raporlarımızı ona göre düzenleriz, kendisi de kurtulur" dedi.

Aynı yetkili daha sonra telefonunu Hayal'e uzattı. Telefonda BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun fotoğrafı vardı. Polis müdürü ardından da "İlahi kelimetullah için nizamı âlem" dedi. Bu ifade BBP gibi Türk-İslamcıların sıklıkla kullandığı bir slogandı. Yine iddiaya göre, yetkili cebinden Kuran-ı Kerim çıkarıp, gösterdi 'Biz bununla hareket ediyoruz' diye konuştu. Devamında 'Bu bayrak düştüğü yerden kalkar, Yasin gibiler bu bayrağı yerden kaldıracak' dedi. Ardından da baba Hayal'e oğlunun yerini sordu. Üst düzey polis yetkilisi, baba Hayal'i Emniyet'ten uğurlarken de Yasin kurtulacak' diyerek desteğini sürdürüyordu.

Baba Hayal'in bu ifadesi, oğlu Yasin Hayal'in cezaevinden savcılara gönderdiği mektuplarda da destekleniyor. Yasin mektuplarda, Mc Donald's'a bomba olayının ardından cezaevinden çıktıktan sonra üst düzey bir Emniyet yetkilisine nezaket ziyaretleri yaptığını söylüyor. Hayal, bu yetkiliden bir talimat almadığını belirtirken, mektuplarında şöyle diyor: "Bana 'suçlu insanlar gezerken, masum insanları bombaladınız', 'Müslümanız deyip şeriata sövüyorlar' gibi sözler söylüyordu. Hemfikir olduğumuz yönde imaj oluşturmaya çalışıyordu."

Yasin Hayal: Bizi cesaretlendirdi

İddialara göre Yasin Hayal, avukatına da kendilerini Trabzon emniyetinden bir yetkilinin cesaretlendirdiğini söylemişti. Yasin Hayal, "Bu yetkili Erhan Tuncel'e Türk bayrağının yere düştüğünü, bu bayrağı bizim kaldıracağımızı söyledi" demişti. Erhan Tuncel de cezaevinde savcılara verdiği şifahi beyanda bu iddiayı doğruladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber