DSP çark mı ediyor?

Kaynak : Tercüman
Haber Giriş : 10 Mayıs 2007 08:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sezer ve ekibi, Rahşan Ecevit engeline takılınca Baykal'a cevap gecikti Vatandaş sordu: DSP, Cumhuriyet için bütünleşmeden çark mı ediyor?

CUMHURİYET Halk Partisi Lideri Deniz Baykal'ın ?solda bütünleşme' için yaptığı çağrıya DSP'den henüz net bir yanıt verilmemesi kafaları karıştırdı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde cumhurbaşkanlığı seçimlerinin tıkanmasının ardından seçim gündemine kilitlenen Türkiye, CHP-DSP bütünleşmesinin hala bir sonuca ulaşamamasını konuşuyor. DSP Genel Başkanı Zeki Sezer ve parti yönetimi Baykal'ın ?bize katılın? çağrısına henüz net bir cevap vermedi. Baykal'ın, DSP'ye ?Ecevit bizim ortak simgemiz, gelin bütünleşelim? önerisi, ?Partinin kapatılması dışında, CHP çatısı altında seçime girmek dahil, her türlü işbirliğini görüşmeye hazırız? karşılığını bulmuştu. DSP yönetiminin bu tavrı karşısında CHP yönetimi, sokaklara dökülen halkın ?birleşin? çağrısı nedeniyle geri adım atmak zorunda kaldı.

Baykal'ın, ?Ecevit CHP'nin de bir parçası, bizim dünyamızın ortak değeri? şeklindeki açıklamaları karşısında DSP yönetim kadrosunun bütünleşmeye ?tamam? dediği belirtiliyor. Ancak parti içinde bazı muhalif seslerin yükselmesi nedeniyle DSP'den CHP'ye bir cevap verilemediği ifade ediliyor. Bu muhalif seslerin çıkmasına ise Rahşan Ecevit'in neden olduğu öne sürülüyor.

Rahşan Ecevit engeli

Edinilen bilgiye göre, geniş tabanlı ittifak için uzun süre çeşitli partilerle temas yürüten Rahşan Ecevit, DSP'nin birleşmeyle lağvedilmesine karşı çıkıyor. CHP'nin birleşme yerine ittifakı bile kabul etmesinin Rahşan Ecevit'in önderliğini yaptığı muhalif sesleri ikna etmediği öne sürülüyor. Partide etkin isim olan Ecevit'in tavrı nedeniyle bütünleşme kararının alınmasının geciktiği belirtilirken, DSP yönetiminden net bir cevap çıkmaması, vatandaşlar arasında ve başkent kulislerinde ?DSP çark mı etti? yorumlarına neden oluyor.

Baykal'ın 13 Mayıs Pazar günü İzmir-Alsancak'ta düzenlenecek olan Cumhuriyet Mitingine DSP Genel Başkanı Zeki Sezer'le katılarak, ?çağrınıza uyduk birleştik şimdi siz de bize oyun verin? mesajını vermek istediği belirtiliyor. Ancak Baykal'ın çağrısına bu kadar zaman geçmesine rağmen DSP'nin cevap verilmesi vatandaşlar arasında birleşmeden kaçıyor mu yorumlarına neden oldu.

İyi niyetle bekliyoruz

Genel merkezde düzenlenen Parti Meclisi (PM) toplantısı öncesinde gazetecilerin bütünleşmeye yönelik açıklamalarda bulunan Baykal, ?DSP'nin iç çalışması bittiği anda seçim iş birliği konusunda herhangi bir engel kalmayacaktır? dedi. Her fırsatta DSP ile iş birliği konusunda tam bir mutabakat içinde olduklarını belirten Baykal, ?Bu mutabakatın DSP'nin parti organları tarafından ele alınması, tartışılması, benimsenmesi ve sonuçlandırılması bekleniyor. Bu gerçekleştiği anda seçim iş birliği konusunda herhangi bir engel kalmayacaktır? dedi. DSP yönetiminin iyi niyetli bir çaba içinde olduğunu ve içtenlikle gayret gösterdiklerini bildiğini ifade eden Baykal, ancak siyasi hayatın içinde tartışmaya ve itiraza daima yer olduğunu, bunu doğal karşılamak gerektiğini vurgulayarak şöyle konuştu:

?Bize net cevaplarını bildireceklerdir. Biz cevabı bekleme konumunda olmaya devam ediyoruz. Olumlu bir cevabın geleceğini ben de umut ediyorum. Bu konuda Sayın Başkan'ın, arkadaşlarının yaptığı çalışmaları saygıyla izliyorum ve en kısa sürede sonuçlanmasını diliyorum. İyi niyetle bekliyoruz.?

Takvimi sıkıştırma gayreti içinde olmadıklarını da ifade eden Baykal, ?Arkadaşlarımızın sorunlarını, çabalarını anlayışla karşılıyoruz. Onların bunu çözme kararlılığı içinde olduğunu görüyoruz ve başarılar diliyoruz? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber