Polis Şurası'na disiplin affı damgasını vuracak

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 10 Mayıs 2007 09:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

'Disiplin affı' yasasıyla suçları silinen ve bugüne kadar terfi ettirilmeyen 90 emniyetçinin önümüzdeki Şurada terfi edebilecekleri belirtildi

Devlet Personel Başkanlığı'nın genelgesi ile bugüne kadar terfi ettirilmeyen ve Polis Şurası'na takılan 90 civarında emniyet müdür yardımcısının terfi ettirileceği ileri sürüldü. 22 Haziran 2006'da çıkarılan "Memurlar ile diğer kamu görevlilerinin bazı disiplin cezalarının affı" kanunu gerekçe gösterilerek Devlet Personel Başkanlığı'nca yayınlanan genelge ile Polis Terfi Şurası'nda ciddi sıkıntılar yaşanacağı belirtildi. Genelge ile 23.04. 1999 tarihinden 14.02.2005 tarihine kadar devlet memurları diğer kamu görevlilerinin işledikleri disiplin suçları affedildi. Suç işleyen memurların bu suçlarla ilgili "Sicil ve Özlük dosyaları" ile değişik adlar altında tutulan bütün dosyalardaki disiplin cezalarına ait tüm kayıtlar ve yazışmaların herhangi açıklayıcı not düşülmeksizin yok edildiği ve memurların tertemiz hale getirildiği öne sürüldü. Polis Terfi Şurası'nda aldıkları disiplin cezalarından dolayı 1991 yılından bu yana terfi ettirilmeyen 90 emniyet müdür yardımcısı da af kapsamına girdi. Şura'da disiplin suçu işleyenlerin önemli görevlere terfi ettirilecekleri belirtiliyor. Polis şeflerinin aldıkları cezalar Şura'da görmezden gelinmesi durumunda ise "Polis müdüründen bağ evinde 'Rus' alemi" ve "Örümcek ağında üst düzey isimler" gibi haberlere konu olan polisler İl Emniyet Müdürlüğü'ne atanabilecekler.

VATANDAŞA 20 YIL

Basit bir suç işleyen kişinin sabıkası en az 20 yıl adli sicil ve Genel Bilgi Taraması (GBT) kayıtlarında yer alırken, polis teşkilatının müdürlerinin cezalarının bir genelge ile silindiği kaydediliyor.

Af kapsamındaki disiplin cezaları

Fuhuşla iştigal eden bayanlarla düşüp kalkmaktan disiplin cezası alanlar.

Zorla çek senet tahsili işlerinden dolayı disiplin cezalarına çarptırılanlar.

Uyuşturucu madde kaçakçılığı yapan şahıslarla işbirliği yaptığı tespit edilip, ceza alanlar.

Uyuşturucu madde kaçakçılığı yapan kişilerin lideri konumundaki şahsın yurtdışına kaçmasına pasaport konusunda yardımcı olanlar.

Denetlenmesi gereken pavyon, eğlence yerleri sahipleri ile gayrımeşru işbirliği yapanlar.

Evrakta sahtecilik yapanlar.

Pasaport verilmemesi gereken kişilere pasaport verilmesini sağlayanlar.

Zimmet suçunu işlediği disiplin cezasıyla ortaya çıkanlar.

Girmediği dersin parasını derse girmiş gibi işlem yaparak alanlar

Aldığı aracın veya evin taksitlerini başkalarına ödetmeye çalıştığından ceza alanlar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber