Atalay: Nüfus kayıt sistemi Temmuz'da bitecek

Haber Giriş : 10 Mayıs 2007 11:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Bakanı Beşir Atalay, adrese dayalı nüfus kayıt sisteminin Temmuz ayında tamamlanmasını beklediklerini belirterek, sistemin e-devletin önemli halkası olduğunu söyledi.

Devlet Bakanı Beşir Atalay, adrese dayalı nüfus kayıt sisteminin Temmuz ayında tamamlanmasını beklediklerini belirterek,sistemin e-devletin önemli halkası olduğunu söyledi.

16'ıncı İstatistik Araştırma Sempozyumunun açılışına katılan Devlet Bakanı Beşir Atalay, doğru politikalar geliştirmek için sağlıklı verilere ihtiyaç duyulduğunu belirterek, ?Verilerle amaç ve hedeflere ne kadar yaklaştığımızı anlarız? dedi.

Kullanılan veriye olan güvenin çok önemli olduğunun altını çizen Atalay, veri üretenlerin daima eleştiri, şikayet ve davalarla karşı karşıya kaldığını kaydetti. Şeffaflığın arttırılması gerektiğini ifade eden Atalay, yönetim ve metadolojinin daha fazla açılması gerektiğini söyledi. Atalay, şeffaflık arttıkça güveninde artacağını dile getirerek, güvenin arttığını fakat biraz daha zamanın olduğunu sözlerine ekledi. Adrese dayalı nüfus kayıt sisteminin Temmuz ayında tamamlanmasını beklediklerinin altını çizen Atalay, sistemin e-devletin önemli halkası olduğunu söyledi. Atalay, ?Büyük kentle bir köy aynı standartda adres veri tabanımız var. Veri üretme açısından bu çok önemli. Adrese dayalı nüfus sistemi ile mernis birleşiyor. Elimizde ilk defa sağlıklı bir veri olacak. Türkiye'deki nüfus tartışmaları ve nüfus sayımı artık bitecek? diye konuştu.

Sistemin kuruluşunun TÜİK'e ait olduğunu hatırlatan Atalay, yasal takibin ise İçişleri Bakanlığı tarafından yapılacağını sözlerine ekledi. (ANKA)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber