Okul bahçesinde kulağına kene yapıştı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Mayıs 2007 11:55, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

SİVAS'ta Kurtlapa köyünde okul bahçesinde gezinirken sağ kulağına kene yapışan 13 yaşındaki Ayşegül Şahin hastaneye getirildi. Kulağındaki kene çıkarılan Şahin tedavi altına alındı.

Merkeze bağlı Kurtlapa köyünde yaşayan Ayşegül Şahin, öğrenim gördüğü Kurtlapa İlköğretim Okulu'nda tenefüste arkadaşları ile birlikte okul bahçesine çıktı. 6'ıncı sınıf öğrencisi Şahin bir süre sonra sınıfa döndüğünde kulağında bir acı hissetti. Arkadaşları Şahin'in kulağını kontrol etteklerinde sağ kulağına yapışan keneyi farketti. Hemen ailesine haber verilen Ayşegül, babası Ali Şahin ve öğretmenleri tarafından Sultan 1'inci İzzetin Keykavus Devlet Hastanesi'ne getirildi. Kulağına yapışan kene burada çıkarılamayınca kız öğrenci, Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi.

Kulağına yapışan kene burada uzmanlar tarafından kontrollü bir şekilde çıkarılan Ayşegül Şahin, kene ısırması sonucu bulaşan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığına yakalanıp yakalanmadığının belirlenmesi için gözlem altına alındı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber