Kamu işçisinde sözleşme endişesi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Mayıs 2007 12:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara - Sağlık-İş Genel Başkanı Mustafa Başoğlu, kamuda toplu iş sözleşmelerinin seçimden önce bitirilmemesi halinde işçilerin 1 yıla yakın bir süre zamsız maaş alabileceklerini söyledi.

Başoğlu, düzenlediği basın toplantısında, hükümetin, seçime gitmeden önce bir çoğu 6 ay önce başlayan ve yaklaşık 350 bin işçiyi ilgilendiren kamu kesimi toplu iş sözleşmelerini bitirmesi gerektiğini belirtti.

Sözleşmelerin seçimden sonraya kalması halinde ortaya çıkacak tabloya bağlı olarak görüşmelerin sonuçlandırılmasının gecikebileceğini dile getiren Başoğlu, "Kamu toplu iş sözleşmeleri seçimden önce bitirilmezse, işçiler 1 yıla yakın zamsız maaş alabilir. Son 2 yıldaki enflasyon rakamlarından kaynaklanan yüzde 14 oranında bir alacağımız var. Bunun ve diğer beklentilerin biran önce karşılanması gerekiyor. Sözleşmeler bitirilmeden işçiler sandığa götürülmemelidir" dedi.

Başoğlu, Sabah Gazetesi ve ATV'de sendikalaşma girişiminde bulunan bazı basın mensuplarının işten atılma baskısıyla karşı karşıya kaldığını iddia ederek, sendika hakkının kullanılmasına yönelik bu engellemeyi kınadığını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber