Sosyal Bilimler Olimpiyatı birincisi Van'dan...

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Mayıs 2007 17:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Milli Eğitim Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Fatih Üniversitesi'nin katkısıyla bu yıl 6'ncısı düzenlenen Sosyal Bilimler Olimpiyatı'nda (SOBİO) takım halinde birinci olan Serhat İlköğretim Okulu'nun başarısı büyük sevinçle karşılandı.

İstanbul Beylikdüzü'ndeki Kaya Ramada Otel'de düzenlenen ve 49 ildeki 143 okuldan 774 öğrencinin toplam 307 çalışmayla başvurulan yarışmada, Van Serhat İlköğretim Okulu 3 altın ve 1 gümüş madalya alarak takım halinde Türkiye birincisi oldu. Yarışma sonrası Van'a dönen okul takımı, hava alanında büyük bir sevinçle karşılandı.

Serhat İlköğretim Okulu'nda düzenlenen basın açıklamasında konuşan Okul Müdürü Adem Ergin, başarının tesadüf olmadığını belirtti. Öğrencilerinin almış olduğu büyük başarıdan ötürü mutlu olduklarını ifade eden Ergin, Türkiye geneli birinciliklerine bir yenisinin daha eklendiğini kaydetti. Yapılan konuşmanın ardından Van Aktif Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı Ali Çiçeksay, öğrencilerin başarısından ötürü emeği geçen öğrenci, öğretmen ve idareciler adına okul müdürü Adem Ergin'e bir plaket verdi.

Çiçeksay, kazanılan başarıdan ötürü çok mutlu olduklarını belirterek, artarak devam etmesini diledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber