Vekillere talimat: Çalışmaları hemen başlatın

Erken seçim kararını önceki gün açıklayan Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün partisinin milletvekilleriyle kahvaltıda bir araya geldi. Erdoğan, 24 Haziran 2014 seçimlerinde ilk defa ittifak uygulanacağını vurgulayarak, milletvekillerine mühür uyarısı yaptı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 20 Nisan 2018 07:30, Son Güncelleme : 20 Nisan 2018 08:29
Vekillere talimat: Çalışmaları hemen başlatın

Erdoğan'ın erken seçimin 24 Haziran 2018'de yapılması konusunda MHP ile mutabık kalındığını açıklamasından hemen sonra Ak Parti hızla harekete geçti. Erdoğan, sıkışık takvim nedeniyle sahaya çıkılmadan önce milletvekillerini genel merkezde toplayarak seçime yönelik iki temel konuda uyardı. Erdoğan milletvekillerine her şart altında davaya sahip çıkmaları ve MHP ile yapılan ittifak konusunda bir "oyun" olarak nitelediği, "nasıl olsa fark etmez" söylemi konusunda uyardı.

Ramazan'a kadar buradayız

Ak Parti Genel Merkezi'ndeki kahvaltılı toplantı iki bölüm halinde yapıldı. Milletvekilleri önce eksi birinci katta bulunan yemekhanede kahvaltılarını yaptı. Erdoğan, Başbakan Yıldırım ile genel başkan yardımcıları da kendileri için ayrıca hazırlanan bir masada kahvaltı etti. Toplantının istişare bölümü ise büyük toplantı salonunda gerçekleşti. Milletvekillerine toplantıda Meclis çalışma takvimine ilişkin bilgi de verildi. Seçim teklifinin olağanüstü bir durum olmaması halinde bugün Genel Kurul'da görüşüleceği söylendi. Milletvekillerine ayrıca programlarını Ramazan ayına kadar Meclis'in açık olacağını göz önünde bulundurarak yapmaları söylendi.

İstişare ile aldık

Milliyet'in edindiği bilgiye göre Erdoğan, öncelikle milletvekillerine erken seçim kararının neden alındığını anlattı ve "Sayın Bahçeli açıklama yaptıktan sonra biz de gerekli istişareleri yaptık" dedi. Konuşmasında detaylara girmeyen ve milletvekillerinin ifadesiyle "genel konuşmayı" tercih eden Erdoğan, kongre sürecine hiç değinmedi.

Erdoğan, yaklaşık 1 saat süren programda milletvekillerine önce "davaya sahip çıkma" uyarısı yaptı. Seçimlerin partiler açısından bir nöbet değişimi, bayrak yarışı olarak görülmesi gerektiğini belirten Erdoğan, "Bu kişisel ikbal meselesi değil, tarihi bir misyon. Önemli olan davaya her koşulda sahip çıkılması. Eski teşkilat üyemizden, sizlere, yeni aday adaylarına kadar, fark etmez, herkese düşen görev bunu bir bayrak yarışı olarak görmektir" dedi.

Cumhurbaşkanı bu tespitin ardından da "16 yıllık süreçte yollarımızı ayırmak durumunda kaldığımız arkadaşlarımız da oldu. Sınavı geçemeyenler de oldu. Sizler sınavı geçtiniz. Bundan sonra da hep birlikte yolumuza devam edeceğiz. Bundan sonra sahalarda olacaksınız. Her zamankinden daha çok çalışmalıyız" diye konuştu.

Alınan bilgilere göre Erdoğan, konuşmasında, bu seçimde ilk defa ittifak uygulanacağını hatırlatarak, "Mühür Ak Parti'ye de MHP'ye de vurulsa fark etmez" söylemini, "oyun" olarak nitelendirdi ve "Burada oyun oynanıyor" dedi. Erdoğan, milletvekillerine sahaya çıktıklarında seçmene her iki seçimde de özellikle mühürün Ak Parti'ye vurulması gerektiğinin anlatılmasını istedi. Erdoğan, "Mühür özellikle Ak Parti kısmına vurulmalı. Meclis'te çoğunluk önemli. Meclis'te komisyonlarda çoğunluğa ihtiyacımız var. Bu nedenle tek bir oy bile önemli. Seçmenleri uyarın. Mührü vururken dikkat etsinler. İki seçimin bir araya gelmesinin avantajları, dezavantajları var. Erdoğan ismi avantaj olarak görünebilir ama bu dezavantaja da dönüşebilir. Seçmenimizi mühür hatasına düşürmeyelim. Nasıl olsa MHP de bizden, bizimle ittifak yaptı MHP'ye de oy verelim' havasına girilmesin. MHP ile Ak Parti arasındaki bu çizgiye de dikkat edip rehavete kapılmayalım. Bize yüksek sayıda milletvekili lazım" diye konuştu. MHP'nin de parti olarak propaganda yapacağına dikkat çekildi.

Vekillerden çok çalışmalarını, küçük hesaplar peşinde koşulmaması, davaya sahip çıkılması gerektiğini söyleyen Erdoğan, özellikle Ak Parti'nin geçmişte geride kaldığı yerlerde daha büyük başarı beklediğini söyledi. Seçimin önemine değinen Erdoğan'ın, çalışmalara hemen başlanması gerektiğini ifade ettiği kaydedildi.

Didem Özel Tümer-Kıvanç El

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber