Kamu-Sen: Siyasi iktidar KEY hesaplarında şaşırdı

Haber Giriş : 11 Mayıs 2007 10:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KAMU-SEN: ?SİYASİ İKTİDAR KEY HESAPLARINDA ŞAŞIRDI?

Kamu-Sen, siyasi iktidarın KEY hesaplarında şaşırdığını belirterek,iktidarın kamu çalışanlarının karşısına doğru bir hesaplama ile çıkmasını istedi.

Kamu-Sen, siyasi iktidarın KEY hesaplarında şaşırdığını belirterek, iktidarın kamu çalışanlarının karşısına doğru bir hesaplama ile çıkmasını istedi.

Kamu-Sen yaptığı yazılı açıklamada, KEY hesaplarının 22 Haziran 1986'da Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdiği hatırlatıldı. Açıklamada, ?Kanuna göre, kamu çalışanları ile 10 ve 10'dan fazla işçi çalıştıran işyerlerinde çalışan işçiler için; 1987-1995 yılları arasında Emlak Bankası'nda Toplu Konut ve Kamu Ortaklığı İdaresi Başkanlığında açılan İşçiler ve Emeklileri Konut Edindirme Hesabına her yıl belirlenen tutarlarda aylık para yatırılmıştır? denildi.

Bu hesapta toplanan paraların bir kısmının 75 metrekareden küçük konut edinmek isteyen hak sahipleri adına kooperatiflere aktarıldığı ifade edilen açıklamada, hak sahiplerinin büyük bir çoğunluğunun bu uygulamadan yararlanamadığı vurgulandı. Zaman içinde bu fonun tesviye edilmesine karar verilmesine rağmen hak sahiplerine herhangi bir ödeme yapılmadığı ve fonda biriken paraların akibeti ile ilgili doyurucu bir açıklama olmadığı ifade edildi. Fonda biriken paraların Emlak Konut A.Ş'ye devredilmesinin işleri daha karışık hale getirdiğinin altı çizilen açıklamada, fonda toplanan paraların hak sahiplerine ödeneceği yolundaki açıklamaların, hesaba para yatıran işçi ve emeklileri umutlandırdığı belirtildi. Açıklamada, şöyle denildi: ?Kamu-Sen yıllardan beri fonda biriken paraların hak sahiplerine ödenmesi için mücadele vermektedir. Bu yönde yapılan açıklamalar bizi sevindirirken, diğer taraftan da hak sahiplerine ödenecek paranın miktarı konusunda endişeye düşürmüştür. Siyasi iktidar KEY hesaplarında şaşırmıştır. Siyasi iktidarın kamu çalışanlarının karşısına doğru bir hesaplama ile çıkmasını istiyoruz.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber