Meslekî yeterlilik sınavına alınan imamlar strese girdi

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 12 Mayıs 2007 14:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyanet İşleri Başkanlığı, görevde bulunan imam-hatip, müezzin ve Kur'an kursu hocalarını sınavdan geçiriyor. "Mesleki yeterliliği olamayan imamlar var" görüşünden yola çıkan Diyanet, il ve ilçe müftülükleri kanalıyla imamları mülakata alıyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın sınav kararı almasına imamlar tepki gösterdi.

Cep telefonlarına sınav çağrısı gelen imamlar ise strese girdi. Diyanet-Sen Genel Başkanı Ahmet Yıldız, "Yapılan sözlü sınav hiçbir zaman objektif olmaz. Herkese farklı sorular sorulacağı için kimin kimden daha iyi olduğunu ortaya çıkarmak zor. Bu sebeple sınav değil, yetersiz olan personele kurs verilsin." çağrısı yaptı. Başkan Yardımcısı Prof. Dr. M. Şevki Aydın ise imamları sınava değil kursa alacaklarını söyledi. Prof. Dr. Aydın, amaçlarının Türkiye genelindeki bütün imamların eksikliklerinin giderilmesi olduğunu belirtti.

Bazı müftülükler ise durumu zayıf olan imamları kurslara almaya başladı. İstanbul'da ilçe müftülüklerinin bütün personelin cep telefonlarına 14.05.2007 tarihinde müftülük bünyesindeki komisyonda sınava tabi tutulacakları ve belirlenen günde hazır olmaları yönünde gönderdiği mesajın imamların psikolojisini bozduğu ifade ediliyor. Diyanet-Sen Genel Başkanı Ahmet Yıldız, uygulamanın hizmet içi kurs niteliğinde olması gerektiğini savundu. Sınav stresinin imamları refüze ettiğinin altını çizen Yıldız, bunun yerine durumu zayıf olan imamların görevi başında amirleri tarafından belirlenip kursa alınmalarının en uygun davranış olacağını söyledi. Yıldız, "Yapılacak genel mülakatta Sultanahmet Camii'nin imamı ile kenar mahalledeki camide yeni görev yapan imam aynı tutuluyor. Bu mantıksız bir girişim." diye konuştu.

İstanbul Diyanet-Sen Şube Başkan Yardımcısı Osman Yurteri ise yapılan sınavın yasal olmadığını iddia etti. "Sınavla atamaları yapılan din görevlilerinin tekrar sınava tabi tutulması yasal değil." diyen Yurteri, "Diyanet dışında hiçbir kamu kuruluşunda uygulanması mümkün olmayan onur kırıcı sınavın acilen durdurulmasını talep ediyoruz." çağrısı yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber