İki pusulada oy kullanacağız

Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde kullanılacak oy pusulalarının şekli belli oldu. Seçmenler, oylarını iki ayrı oy pusulasında kullanacak

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 28 Nisan 2018 07:05, Son Güncelleme : 28 Nisan 2018 08:47
İki pusulada oy kullanacağız

Oy pusulalarından birisi cumhurbaşkanı seçiminde kullanılacak. Bu oy pusulasının en üst kısmında "Cumhurbaşkanı Adayları" başlığı bulunacak. Bu başlık altında Türkiye'de ilk kez cumhurbaşkanının halkın oyuyla belirlendiği 10 Ağustos 2014'teki seçimlerde olduğu gibi cumhurbaşkanı adaylarının isimleri ve fotoğrafları bulunacak. Bu oy pusulasında partilerin logoları ve yaptıkları ittifakların unvanları olmayacak. Cumhurbaşkanı adaylarının oy pusulasındaki yerleri, çekilecek kura sonucu tespit edilecek.

PARTİLER İKİNCİ PUSULADA

Kullanılacak ikinci oy pusulasında ise milletvekili tercihleri yapılacak. Pusulada YSK'nın açıklamasına göre şu ana kadar seçimlere girme hakkı elde eden AK Parti, BTP, BBP, CHP, DP, HDP, İYİ Parti, MHP, Saadet Partisi, Vatan Partisi ile HÜDA PAR yer alacak. İttifak yapan partiler ise ittifak unvanları altında yan yana yer alacak. Partilerin logoları, isimleri, genel başkanlarının adları ile partiler için ayrılan her sütunun altında, milletvekili adaylarının isimleri de belirtilecek. Seçmenler, cumhurbaşkanına ve milletvekillerine yönelik tercihte bulundukları iki ayrı oy pusulasını aynı zarfa koyarak sandığa attıktan sonra oy verme işlemini tamamlayacak.

YURTDIŞINDAN İMZA YOK

YüksekSeçim Kurulu (YSK), 100 bin seçmenin teklifiyle cumhurbaşkanlığına aday gösterilecekler için yurtdışındaki seçmenlerin imza veremeyeceklerini karara bağladı. Kurul'un bu amaçla Dışişleri Bakanlığı'ndan, yurtdışındaki seçmenlerin adaylık teklifinde bulunmaları için gerekli altyapının bulunup bulunmadığını sorduğu ve kısa süre içerisinde yurtdışında imza verilmesi için gerekli sistemin kurulamayacağı yönünde alınan görüş doğrultusunda karar verdiği öğrenildi

BAĞIŞTA ÜST SINIR 13 BİN 600 LİRA

Cumhurbaşkanıadaylarına yapılacak yardımlar YSK'nın yayımladığı genelge ile netleşti. Adaylarını yapabileceği bağışta üst sınır en fazla 13 bin 600 lira olarak belirlendi. Bunun üstündeki yardımlar kabul edilemeyecek. Bağışlar, adaylıklar netleştikten sonra açıklanan banka hesaplarına yapılacak. Adaylar seçim sonuna kadar bütün parayı bitiremezse Hazine'ye devredilecek.

ERSAN ATAR ZÜBEYDE YALÇIN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber