Doktor ve hemşireleri Faruk Saraçoğlu giydirecek...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Mayıs 2007 13:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Her meslek grubu için ayırt edici özellikte tasarlanacak koleksiyonda, erkek hemşirelerin iş kıyafetleri de yer alacak.

Sağlık Bakanlığı, büyük bölümü beyaz iş kıyafeti giyen sağlıkçıların branşlarının zaman zaman karıştırılmasından kaynaklanan sorunların aşılması amacıyla, her meslek grubu için ayırt edici özellikte iş kıyafetleri tasarlaması için ünlü modacı Faruk Saraç ile anlaştı.

Bakanlık yetkilileri, sadece doktor, hemşire ve ebelerin iş kıyafetlerinin beyaz renkte olacağını, bunların da yaka, kol veya ceplerinde her meslek grubuna özgü farklı renklerde tasarımlar bulunacağını bildirdiler.

Diğer sağlıkçılar için ise ayrı renkte giysiler tasarlanacağını belirten yetkililer, "Böylece vatandaşlarımız doktor, ebe, hemşire ya da diğer alanlardaki sağlık mensuplarını kolaylıkla ayırt ederek daha rahat bir iletişim kurabilecekler" diye konuştular.

Yetkililer, İstanbul'da bir defileyle tanıtılacak bu tasarımlardan en fazla beğeni toplayanların sağlıkçıların kullanımına sunulacağını kaydettiler.

Modacı Faruk Saraç ise Sağlık Bakanlığından 7-8 ay önce gelen teklif üzerine, TCDD ve Orman Bakanlığı çalışanları ile polislerden sonra sağlık çalışanları için de iş giysisi tasarlayacaklarını söyledi.

Saraç, 112 Acil Servis görevlileri, aile hekimleri, doktorlarla ebe ve hemşirelerin de aralarında bulunduğu binlerce sağlık çalışanı için hazırlayacakları koleksiyonun 300 parçadan oluşacağını ifade ederek, şunları söyledi:

"Bunların içinde ameliyathane kıyafetlerinden tutun da yazlık ve kışlık giysiler, triko, pantolon ve T-shirt'e kadar pek çok giysi bulunacak. Hastanelerde artık hizmetliler bile beyaz önlük giyiyor. Hazırlayacağımız tasarımlar her meslek grubu için farklı olacağı için ayırt edicilik kolaylaşacak."

Tasarımlarında şıklığı gözetmekle birlikte rahatlığın ön planda olacağını ifade eden Saraç, "Her meslek grubunun çalışma ortamına uygun tarz ve kumaş belirledik. Örneğin ameliyathanede giyilecek giysiler kan tutmayan nitelikte olacak" dedi.

Yeni yürürlüğe giren kanunla artık erkek hemşirelerin de sağlık kurumlarında görev yapacağını hatırlatan Saraç, bunlar için de koleksiyonda özel tasarım olacağını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber