Sınav kurnazları: Memurluk sınavında komedi...

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 13 Mayıs 2007 16:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sakarya ve ilçelerindeki adliyelere alınacak 12 memur için yapılan sınavlar için hazırlanan bazı adaylar kendilerine sınavda sorulan metinin Ticaret Lisesi Daktilografi kitabından olduğunu öğrenince kitaptan fotokopi çektirerek çalıştı.

Adapazarı Adliyesi başta olmak üzere ilçelerde de görevlendirilecek 12 zabıt katibi sınavına KPS'de başarılı olan 412 kişi katıldı. Daktilo ve mülakat olarak iki aşamalı yapılan sınavların ilk bölümünde adayların kendilerine verilen metin belgesindeki yazıyı bilgisayar ile 3 dakika içerisinde 90 kelime yazmaları istendi. Halk eğitim Merkezi Müdürlüğü'ndeki sınav sırasında bazı adaylar kendilerine verilen metinin Ticaret Lisesi Daktilografi kitabından sorulduğunu duydu. Bu bilgi kısa sürede yayıldı. Bunun üzerine sınava girmemiş olan bazı adaylar bu kitabın sınavda sorular sayfalarının fotokopilerini çektirerek sınav öncesi çalışmaya koyuldu.

Yetkililer yıllardan bu yana bilgisayar sınavlarında aynı kitaptan adaylara metinler dağıtıldığını bildirirken ?Burada o metinleri okusalar da önemli olan 3 dakika içerisinde 90 kelime yazmalarıdır? dedi.

Sınav Komisyonu Başkanlığını Adalet Komisyonu Başkanı Oğuz Çetin ve Cumhuriyet Bassavcısı Ferhat Kapıcı'nın yaptığı sınavda basarılı olan 30 kişi hafta başında mülakata alınacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber