Maliye promosyonunu memurlara paylaştıracak

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 15 Mayıs 2007 07:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maliye Bakanlığı, kamu kurumlarının, çalışanların aylıklarının ödeneceği bankalardan aldığı promosyonların çalışanlarla paylaşılmasının yolunu açacak bir genelge hazırlıyor

Bankaların "promosyon" adı altında verdiği ek gelirlerle kamuda makam araçları alınması ve oda dekorasyonları yapılması üzerine gelen tepkiler Maliye'yi harekete geçirdi.

Mevduat ve Kredi Faiz Oranları ve Katılma Hesapları Kâr ve Zarara Katılma Oranları ile Özel Cari Hesaplar Dahil Bu İşlemlerde Sağlanacak Diğer Menfaatler Hakkındaki kararda değişikliğe gidildi. Buna göre, mevduata faiz dışında, katılma hesaplarına kâr payı dışında menfaat temin edilemeyecek. Katılım fonu ve mevduat sahiplerinin lehine verilecek özel sigorta teminatı düzenlemenin dışında tutuldu.

Mevduat ve katılım fonu bakiyesinin bankada tutulması zorunluluğunun bulunmaması koşuluyla maaş ödeme ya da belirli hizmetlerin sunulması kapsamında yapılan protokollerle anlaşma yapılan kurumlarda çalışanlara sağlanacak nakit para ya da ayni yardımlar da istisnalar arasına alındı.

Uygulama birliği

Maliye Bakanlığı da bankalardan alınan promosyonlar konusunda uygulama birliği sağlanması için genelge hazırlıyor. Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü'nce hazırlanan genelge ile kurumların aylıkların ödeneceği bankalardan alınan nakit ya da araba gibi hediyelerin çalışanlara da paylaşımının yolu açılacak.

Banka promosyonları, kamu hizmetlerine tahsis edilebileceği gibi çalışanlara da paylaştırılabilecek.

Uygulama birliğine ilişkin genelgenin bu yıl içinde yürürlüğe girmesi bekleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber