Erdoğan: Türkiye online devlet olmayı başarmıştır

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Mayıs 2007 15:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin, "offline bir bölgede online bir devlet" olmayı başardığını, "belirsizlik ve çatışmaların hüküm sürdüğü zor bir coğrafyada refah ve istikrar alanı haline geldiğini" söyledi.

Başbakan Erdoğan, Hilton Oteli'nde gerçekleştirilen Uluslararası Basın Enstitüsü (IPI) Dünya Kongresi ve 56. Genel Kurulunda yaptığı konuşmada, dünyanın çeşitli ülkelerinden yaklaşık 500 medya mensubunun katıldığı toplantının İstanbul'da yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Erdoğan, İstanbul'un, Türkiye'nin içinden geçmekte olduğu sürecin önemli bir göstergesi olduğunu belirtti.

Türkiye'nin ekonomik atılımlar ve demokratik gelişmeler alanında gerçekleştirdiği konularla sınıf atlayan bir ülke olduğunu vurgulayan Erdoğan, Türkiye'yi yakından izleyenlerin artık 70'lerin, 80'lerin ve 90'ların Türkiye'sinin bugün var olmadığını gördüğünü belirtti.

Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin bugün çok farklı bir noktada olduğunu ifade ederek, sözlerine şöyle devam etti:

"Türkiye, gerçekleştirdiği reformlarla dünyaya açık bir ekonomi, dünyaya açık bir toplum haline gelmiştir. Ben, internet terminolojisiyle buna '24 saat online devlet' diyorum. Artık Türkiye bu noktada bir hedefi, bir amacı başarmış bir devlet konumundadır. Türkiye, büyük ölçüde offline bir bölgede online bir devlet olmayı başarmıştır. Belirsizlik ve çatışmaların hüküm sürdüğü zor bir coğrafyanın ortasında adeta bir refah ve istikrar alanı haline gelmiştir. Bugünkü Türkiye, dünyayla bütünleşen, bu bütünleşmenin faydalarından kendisi yararlandığı gibi çevresine de aktararak öncü roller oynayan bir ülkedir. Bugünkü Türkiye, 4 yıl öncesine göre en az iki kat daha zengindir."

Başbakan Erdoğan, 2002 yılında Türkiye'nin Gayri Safi Milli Hasılasının 181 milyar dolar olduğunu hatırlatarak, 2006 sonu itibariyle bu rakamın 400 milyar dolara yükseldiğini bildirdi.

Kişi başına düşen milli gelirin de 2002'de 2 bin 600 dolar olduğunu ve bunun da 2006 sonu itibariyle 5 bin 500 dolara ulaştığını kaydeden Erdoğan, Türkiye'nin, tarihinde ilk kez üst üste ortalama 7,3 büyüme hızı yakaladığını söyledi.

Recep Tayyip Erdoğan, bu büyüme hızıyla geleceğe yürüyen Türkiye'nin artık bir güven ve istikrar ülkesi olarak yoluna devam ettiğini belirterek, "Türkiye'nin ihracatta ulaştığı 36 milyar dolar eşiğini, bizler geçen ay sonu itibariyle 92 milyar dolara ulaştırmış durumdayız ve bu yılki hedefimiz bunu 100 milyar dolara çıkarmaktır" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber