İşçinin 'erkeklik' mücadelesi

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 15 Mayıs 2007 16:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İş kazası sonucu sertleşme sorunu yaşayan Kaya, 6 yıldır hukuk mücadelesi veriyor.

Gebze'de çalıştığı işyerinde 6 yıl önce geçirdiği iş kazasında omuriliğinin zedelenmesi sonucu cinsel organındaki sertleşme hissini kaybeden Mustafa Kaya, 6 yıldır hukuk mücadelesi veriyor. 5 çocuk babası Kaya, 3 yıldır Yüksek Sağlık Kurulu'ndan gelecek raporu bekliyor.

Gebzeli 36 yaşındaki Mustafa Kaya, 6 yıl önce Gebze Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren Doğan Lastik'te işçi olarak çalışırken, Nisan 2004 tarihinde iş kazası geçirdi.

Enjeksiyon operatörü olarak çalışan Mustafa Kaya, enjeksiyon pres makinesinde çalışırken ayağının kayması sonucu yaklaşık 2 metre yükseklikteki merdivenden yere düştü. Belinin üzerine düşen Mustafa Kaya, önce Gebze SSK Hastanesi'ne kaldırıldı.

İlk müdahalenin ardından İzmit SSK Hastanesi'ne sevkedilen Kaya, burada gördüğü tedavinin ardından taburcu edildi. Aynı hastaneye yine sedye ile 6 ay boyunca kontrole geldi. Ne var ki süreç ilerlerken Mustafa Kaya'nın rahatsızlığının daha ciddi olduğu anlaşılarak Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevkedildi.

CİNSEL ORGANI SERTLEŞME ÖZELLİĞİNİ KAYBETTİ

Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yapılan incelemelerde, Mustafa Kaya'nın omuriliğinin yanı sıra cinsel organın sertleşmesini sağlayan damarda zedelenme olduğu belirlendi. Kaya, üniversitede amiliyata alındı. 16 saat süren ameliyatta Mustafa Kaya'nın beline platin takıldı. Kısmen başarılı geçen ameliyatın ardından doktorlar, damarın zedelenmesi sonucu cinsel organından sertleşme olmayan Mustafa Kaya'nın sorununa çözüm aramaya başladı.

VİAGRAYI BİLE DENEDİ

Bir tür sertleştirici olarak bilinen viagra dahil olmak üzere tüm yöntemlere başvuruldu. Ancak sonuç alınamadı. Geçirdiği iş kazası sonucu erkekliğinden olan Mustafa Kaya, tedavilerden sonuç alamayınca psikolojik yıkıntıya uğradı.

Tıp Fakültesi'nde tedaviler devam ederken, Mustafa Kaya bilirkişi raporlarında yüzde 70 suçlu görünen işveren aleyhine Gebze İş Mahkemesi'nde dava açtı. Gebze Adliyesi'nde dava devam ederken Mustafa Kaya'nın cinsel organına Sağlık Bakanlığı'nın desteği ile Penil Protez takıldı.

Tek parça halindeki penil protez kanamaya neden olunca bu kez protezin şekli değiştirildi. Yine Sağlık Bakanlığı'nın desteği ile Kaya'ya üç parça halinde penil protez takıldı. Ancak Kaya'nın cinsel hayatında değişen bir şey olmadı.

11 KEZ AMELİYAT OLDU

Takılan protezin cinsel hayatında hiçbir şeyi değiştirmediğini, takılı halde pantolon giyerek protezle dolaşmanın mümkün olmadığını anlatan Kaya, ?Kazadan sonra cinsel hayatım tamamen bitti. Penil Protez bile hiçbir şeyi değiştirmedi? diye konuştu.

Bugüne dek 11 kez ameliyat olduğunu kaydeden Mustafa Kaya, ?Kazanın üzerinden tam altı yıl geçti. Bu kaza benim her şeyimi aldı. Malımı da elimden aldı, erkekliğimi de.

Giresun'daki bütün fındık tarlalarımı sattım. Bir yandan tedavi masrafları ile uğraştım, bir yandan 5 çocuğumla? diyerek, şu anda malulen emekli edildiğini, ancak devam eden dava için 3 yıldır Yüksek Sağlık Kurulu'nun kendisine rapor vermediğini söyledi.

MALULEN EMEKLİ EDİLDİ

Kocaeli üniversite Tıp Fakültesi ve Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden aldığı ayrı ayrı raporları da gösteren Kaya, Yüksek Sağlık Kurulu'nun aynı tahlilleri kendisinden tam üç kez istediğini ileri sürdü.

Kaya, Kocaeli Üniversitesi'nin yüzde 44, Ankara Üniversitesi'nin yüzde 34 sakat raporu verdiğini, Sağlık Bakanlığı'nın ise kendisini malülen emekliye ayırdığını evraklar üzerinden gösterdi. Artık dayanacak gücünün kalmadığını belirten Mustafa Kaya, ?3 yıldır Yüksek Sağlık Kurulu'nun istediği raporlarla uğraşıyorum.

İki ayrı üniversite hastanesinden tamamlayıp kurula gönderdim. Her seferinde istenilen raporları göndermiş olmama rağmen aynı raporları tekrar benden istiyorlar. Hastane köşelerinde perişan oldum, Hastaneler benden bıktı. Ancak Yüksek Sağlık Kurulu aynı tahlilleri istemekten bıkmadı? diye konuştu.

?SOKAĞA ÇIKAMAZ OLDUM?

Cinsel hayatının sona ermesi nedeniyle basının karşısına çıkıp konuşmaktan utandığını ancak başka çaresinin kalmadığını da anlatan Kaya şunları söyledi:

?Bu kazayı yaşadıktan sonra eve birçok telefon geldi. Sapıklık yapmaya başladılar. Başta Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm yetkililerden yardım istiyorum. Sağlık Yüksek Kurulu raporu göndersin artık. Sokağa çıkacak yüzüm kalmadı. insanın başına dünyada bundan daha kötü bir şey gelemez.

İnsanın ayağı kolu kopar bu şekilde yaşar. Ancak, benim durumumda olan bir insanın sokağa çıkması, yaşaması çok zor. Benim de daha fazla dayanacak gücüm kalmadı" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber