Şanlıurfa'da eğitime 'sel' engeli

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 15 Mayıs 2007 16:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Şanlıurfa'da su baskını nedeniyle zarar gören Çekçek köyündeki birleştirilmiş sınıfta, eğitim ve öğretime bir gün ara verildi.

Alınan bilgiye göre, bölge genelinde aralıklarla etkili olan yağışın çevredeki dere yataklarını doldurması nedeniyle Çekçek, Hancağız ve Küçükhan köylerinde meydana gelen su baskınının ardından sabah saatlerinde iş makineleriyle köylerde yol açma ve su tahliye çalışması yapıldı.

Su baskını nedeniyle evleri zarar gören ve geceyi yakınlarının yanında geçiren vatandaşlar, odalara dolan suyu tahliye ettikten sonra eşyalarını temizlemeye çalıştı.

Bu arada, Çekçek köyünde su baskınından etkilenen 105 öğrencinin öğrenim gördüğü birleştirilmiş sınıfta, eğitim ve öğretime bir gün ara verildi. Sınıftaki çamur birikintisinin temizlendiği ve yarından itibaren ders başı yapılabileceği belirtildi.

Su baskınında zarar gören köylerde incelemelerde bulunan Şanlıurfa Vali Yardımcısı Cevdet Ertürkmen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, su baskınının ciddi bir hasara neden olmadığını belirtti.

Çekçek köyünde yaklaşık 15 ev, köy okulu ve caminin yağmur suyundan etkilendiğini ifade eden Ertürkmen, ''Yıkılan ve hasar gören ev yok. Ekili alanlarda da ciddi bir zarar yok. Köylerde hasar tespitine yönelik çalışmalar başlatıldı. Fakir ve yardıma muhtaç vatandaşlarımıza maddi yardımda bulunacağız'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber