'ABD'nin Kudüs kararı talihsizliktir, reddediyoruz'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İngiltere'de düşünce kuruluşu Chatham House'da önemli açıklamalar yapıyor: ABD'nin Kudüs kararı talihsizliktir, reddediyoruz

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 14 Mayıs 2018 12:32, Son Güncelleme : 14 Mayıs 2018 12:58
'ABD'nin Kudüs kararı talihsizliktir, reddediyoruz'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İngiltere'de düşünce kuruluşu Chatham House'da önemli açıklamalar yapıyor: ABD'nin Kudüs kararı talihsizliktir, reddediyoruz.

Paylaş Twitle A+ a-

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Uluslararası toplum, terörle mücadelede henüz ortak bir noktada buluşamadı.

Suriye'de en etkin mücadeleyi Türkiye yapmıştır.

Türkiye, Suriye'nin toprak bütünlüğü ve egemenliği konusunda en samimi ülkedir.

Bugüne kadar sığınmacılar için 31 milyar dolar para harcamamıza rağmen AB başta olmak üzere diğer ülkeler ve kurumlardan ciddi bir destek almadık. Suriye'nin topraklarında Türkiye'nin güvenli hale getirdiği bölgelerde yüz binlerce Suriyeli dönerken müttefiklerimizin desteklediği terör örgütlerinin kontrolündeki bölgelere dönen yok.

KUDÜS TEPKİSİ:

Avrupa'nın göbeğinde insanlar inançları, dilleri, kültürleri nedeniyle ötekileştiriliyor. 3 semavi dinin kutsalı olan Kudüs'ün statüsünü değiştirmeye yönelik adımlar uluslararası toplumun itirazlarına rağmen bugün hayata geçiriliyor. İnsan insanın kurdudur sözünü haklı çıkartmaya çalışan bir tabloyla karşı karşıyayız.

DÜNYANIN ÇİVİSİ ÇIKTIYSA...

Biz, BMGK'nın 5 daimi üyeyle dünyayı yönetmesini asla kabul etmiyoruz. Adaleti arıyorsak ve BM adalet üzere tesis edilmişse bunun gereğini yapmalıyız. Susmak yerine mücadeleyi tercih ediyoruz. Dünyaynın çivisi çıktıysa, o çiviyi yerine sokacak olan sert bir çekiç darbesi değildir. İşleri düzeltecek olan umuttur.

Bölgemizin istikrarı için İran'ın yapıcı katkılarından istifade etmekte yarar görüyoruz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber