Polis, fıtık ameliyatı sonrası yaşamını yitirdi

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 15 Mayıs 2007 21:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İSTANBUL Emniyeti'nde görevli 15 yıllık polis memuru Nurdugan Aslanyürek, Mecidiyeköy'deki özel bir hastanede geçirdiği bel fıtığı ameliyatı sonrası yaşamını yitirdi. 3 çocuk babası Aslanyürek'in yakınları olayda ameliyatın yapan doktoru suçlayarak, Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Polis memuru Nurdugan Aslanyürek, bel fıtığı rahatsızlığı nedeniyle randevu alarak gittiği Mecidiyeköy'deki Özel Çevre Hastanesi'nde ameliyat oldu. İddiaya göre, ameliyatta atar damarlarının kesilmesi sonucu fenalaşan Aslanyürek, 6 saat sonra sevk edildiği Koşuyolu Kalp Damar Cerrahi Hastanesi'nde yaşamını yitirdi.

Ölen polis memuru Nurdugan Aslanyürek'in ailesi, Mecidiyeköy Özel Çevre Hastanesi'nde ameliyatı yapan Dr. Erkan Gürgen hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Aslanyürek'in cesedi, otopsi için incelenmek üzere Adli Tıp Kurumu'na sevk edildi. Yakınları ise ?İnsan hayatı bu kadar ucuz olmamalı. Basit bir fıtık ameliyatı için hastaneye gitti, ama damarları zedelenmiş, kesilmiş. Kanama sonucu yakınımız hayatını kaybetti. Söyleyecek kelime bulamıyoruz'' dedi.

Koşuyolu Kalp Damar Hastanesi'nde tüm çabalara rağmen hastayı kurtaramayan ve çok üzgün olduğunu dile getiren damar cerrahı uzman doktor Ercan Eren, ?Bu tür vakalar çok ender olur. 15 yıllık hekimlik hayatında bu üçüncü oluyor, ama diğerlerini kurtarma şansımız olmuştu. Çok kısa sürede müdahale etmiştik. Bu hastayı bize çok geç intikal ettirdiler. 6 saat gibi bir süre geçmişti, ama biz tüm çabalarımıza rağmen kanamayı durdurduk. 2-3 yerde damar kesikleri olduğundan diğer organlar zarar görmüştü. Bu tür kanamalar için hastanede bir damar cerrahinin bulunması gerekir. Anında müdahale edilirse hastayı kurtarma şansı biraz daha fazla olabilir. Kanamanın teşhisini koymak da çok önemlidir'' dedi.

Hastane bahçesinde babalarının öldüğünü öğrenen çocukları Ceyda, Mustafa ve Mehmet Aslanyürek, sinir krizi geçirdi. Doktor hatasından öldüğü iddia edilen polis memuru Nurdugan Aslanyürek'in cenazesinin memleketi Kahramanmaraş'a götürüleceği bildirildi.

Öte yandan ameliyatın yapıldığı Özel Çevre Hastanesi'nden ve Dr. Gürgen'den konuya ilişkin açıklama yapılmadı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber