Hastalara kameralı takip

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Mayıs 2007 12:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AMASYA SABUNCUOĞLU ŞEREFEDDİN DEVLET HASTANESİ YOĞUN BAKIM ÜNİTESİ'NDE YATAN HASTALAR, YAKINLARI TARAFINDAN ODALARINA KONULAN KAMERALAR İLE İZLENEBİLİYOR

Amasya Sabuncuoğlu Şerefeddin Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi'nde yatan hastalar, yakınları tarafından odalarına konulan kameralarla izleniyor.

Yoğun bakım ünitesinde yatan hastaların genelde direnci düşük hastalar olduğuna dikkat çeken Başhekim Dr. Hacı Ali Kahyaoğlu, "Burada yatan hastalarımız enfeksiyona yatkın hastalar. Daha önceden hastaların yakınları kendileri için planlanan camlı koridordan hastalarını görebiliyorlardı. Arada cam olmasına rağmen nasıl en korunaklı hale getirebiliriz diye düşündük ve böyle bir sistem geliştirdik" dedi.

Özellikle enfaktüs geçirmiş hastaların en küçük bir heyecandan etkilendiğini ve zarar gördüğünü ifade eden Dr. Kahyaoğlu, "Yakınını camdan gören hasta heyecanlanıyor ya da üzülüp ağlıyordu. Bu da enfaktüs geçirmiş hasta için tehlikeli bir durum. Yoğun bakım ünitesinin önüne koyduğumuz kameralar ile hasta yakınları hastalarını takip edebiliyorlar. Şimdi bu sistemi geliştirerek internet üzerinden hasta yakınlarının hastaneye gelmeden evlerinden takip edebilmelerini sağlayacağız. Her hastanın kamerasına bir

şifre vereceğiz ve hasta yakınları bu şifre ile hastalarını internet üzerinden evlerinden takip edebilecekler" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber