MEB: Dağıtılan kitapla ilgili inceleme başlatıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Mayıs 2007 12:47, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Yine Denizli... Bu kez YİBO 'Namaz Hocası'


MEB: "Dağıtılan kitapla ilgili inceleme başlatıldı"

Milli Eğitim Bakanlığı'nca (MEB), Denizli Merkez Yeşilköy İbrahim Cengiz İlköğretim okulunda dağıtılan "Dinin Direği Namaz" adlı kitabın dağıtımı ile ilgili Denizli Valiliği ve Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gerekli incelemenin başlatıldığı bildirildi.

MEB Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği'nce, Denizli'deki okulla ilgili olarak bugün gazetelerde yer alan "Denizli'de yeni iddialar var", "Yine Denizli... Bu kez YİBO Namaz Hocası" ve "Denizli'de öğrencilere cami merkezli hayat propagandası" başlıklı haberlere ilişkin yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada, Denizli Merkez Yeşilköy İbrahim Cengiz İlköğretim okulunda dağıtılan "Dinin Direği Namaz" adlı kitabın dağıtımı ile ilgili haberlerin gazetelerde yayınından önce Bakanlığa bilgiler ulaştığı, Denizli Valiliği ve Denizli Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gerekli incelemenin başlatıldığı bildirildi.

Denizli Merkez Yeşilköy İbrahim Cengiz İlköğretim Okul Müdür Yardımcısı (Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni) Mehmet Yıldız'ın, AKİTAP Akit Pazarlama tarafından yayımlanan "Dinin Direği Namaz" isimli kitabının öğrenciler açısından bir sakıncasının bulunup bulunmadığı hakkında gerekli araştırmayı yapmak üzere Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğünce ilgili komisyonun kurulduğu ve ayrıca idari tahkikatın da başlatıldığı kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber