Trabzon'da düşen uçak nükleer madde taşıyor muydu?

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Mayıs 2007 13:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İçişleri Bakanı Osman Güneş, Trabzon'da düşen İngiliz tescilli uçakla ilgili araştırmaları, incelemeleri kendi çerçevesi içerisinde ilgili makamların yaptığını bildirdi.

Emniyet Genel Müdürlüğünde düzenlenen proje tanıtım toplantısında, gazetecilerin, Trabzon'da düşen İngiliz tescilli uçağın nükleer madde taşıdığı iddialarını anımsatmaları üzerine Güneş, "Olaya adli makamlar el koymuştur. Araştırmaları, incelemeleri kendi çerçevesi içerisinde ilgili makamlar yapıyor. Şu ana kadar da bize iletilmiş, önümüze konulmuş bir bilgi yok" dedi.

Güneş, "Bu kişiler izleniyor muydu?" sorusuna ise "Evet" yanıtını verdi.

VALİ: İDDİALARI İÇİNE ALAN İNCELEME YAPILIYOR

Trabzon Valisi Nuri Okutan, İran'ın Tebriz kentine gitmek üzere Trabzon Havalimanından kalktıktan sonra düşen uçağın enkazında, Ulaştırma Bakanlığının talimatıyla gelen teknik heyetin inceleme başlattığını söyledi.

Vali Okutan, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker'i uğurlamak üzere geldiği Trabzon Havalimanında gazetecilere yaptığı açıklamada, Ulaştırma Bakanlığının talimatıyla Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün, enkaz alanına bir pilot ve teknik ekipten oluşan heyet gönderdiğini belirtti.

Heyetin düşen uçağın enkazında inceleme başlattığını ifade eden Vali Okutan, "Olayı her yönüyle inceliyorlar. Raporu Ulaştırma Bakanlığımıza verecekler. Öyle zannediyorum ki bakanlığımız uygun şekilde bir açıklama yapacaktır" dedi.

Gazetecilerin, 'uçağın yanlış yakıt aldığı ve içinde nükleer malzeme olduğu' iddialarına ilişkin sorularını ise Vali Okutan, "Bu iddiaları da içine alan incelemeler yapılıyor. Tüm bunlar değerlendiriliyor.

Bunlar teknik hususlar. Benim şu anda bu konuyla ilgili bir şey söylemem uygun olmaz" diye yanıtladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber