Şahin, Memur-Sen heyetini kabul etti, heyet toplu görüşmenin Eylül'de yapılmasını istiyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Mayıs 2007 14:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memur, toplu görüşmeyi Eylül'de istiyor

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu başkanlığındaki heyeti kabul etti.

Memur-Sen Genel Başkanı Aksu, Başbakanlık Merkez Bina'da basına kapalı gerçekleşen kabulün ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, toplu görüşmelerin, 4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu'na göre Ağustosta gerçekleştirildiğine işaret etti.

Toplu görüşmelerin Eylül ayında yapılması taleplerini Şahin'e aktardıklarını ifade eden Aksu, ''Ağustosta havalar çok sıcak ve görüşmeler sağlıklı olamıyor. Üstelik Eylülde Bütçe Kanunu da hazırlanıyor. Sayın Bakan, bu konuda, 'bizim için ilke olarak sorun yok' dedi. Zaten geçen yılki toplu görüşmelerde, diğer sendikaların da bu konuda talebi vardı'' diye konuştu.

Toplu görüşme mutabakat metninde banka promosyonlarının memurlara ödenmesi konusunda bir maddenin bulunduğunu kaydeden Aksu, mutabakat metninin imzalanmasından itibaren gerçekleşen banka promosyonlarının memurlara ödenmesi konusunu Bakan Şahin'e ilettiklerini anlattı.

Promosyonlarla ilgili açıklayıcı yönergelerin bir an önce çıkarılmasını istediklerini belirten Aksu, ''Sayın Bakan, Devlet Personel Başkanlığı ile Maliye Bakanlığı yetkililerinin bugün toplanacağını ve daha sonra konuyla ilgili açıklama yapılacağını bildirdi'' diye konuştu.

Konut Edindirme Yardımı (KEY) hesaplarında biriken paraların hak sahiplerine ödenmesini de talep ettiklerini belirten Aksu, bu konudaki tasarının, ay sonuna kadar çıkarılmasının planlandığını ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber