Cebeci kampüsünde öğrenciler öğrencileri protesto etti

Haber Giriş : 16 Mayıs 2007 14:02, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü'nde geçen hafta çıkan olaylardan etkilendiklerini belirten bir grup öğrenci, basın açıklaması yaparak eğitim özgürlüklerinin tehdit altında olduğunu söyledi.

Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü'nde bir grup öğrenci basın açıklaması yaparak geçen hafta çıkan olayları protesto etti.

Öğrenciler açıklamada, Cebeci Kampüsü'nde 9-10 Mayıs'ta çıkan öğrenci çatışmalarında saldırıya uğradıklarını belirterek eğitim özgürlüklerinin tehdit altında olduğunu söyledi.

Saldırıda bulunan grupların amaçlarının Türk-Kürt çatışmasını körüklemek olduğunu savunan öğrenciler, ?Bizim safımız, Tandoğan'da, Çağlayan'da, İzmir Gündoğdu'da ve tüm Türkiye'de yankısını bulan anti-emperyalist ve Atatürkçü dip dalgasıdır? dedi.

Açıklamada, üniversite yönetimlerine çağrıda bulunan öğrenciler şöyle dedi:

?Türkiye Cumhuriyeti'nin başkenti Ankara'nın göbeğindeki Cebeci Kampüsü'nde öğrenim gören arkadaşlarımızın, yani bizlerin, eğitim özgürlüğü tehdit altındadır. Giderek can güvenliğimize yönelen bu saldırılar son bulmadıkça, üniversitemizde, huzur ve barış ortamı yaşayamayacaktır. Cumhuriyet'e ve Atatürk Devrimleri'ne bağlılığından şüphe etmediğimiz fakülte yöneticilerinin ve hocalarımızın bu çağrımızı dikkate alacağından kuşku duymuyoruz.?

Cebeci'de emniyetin geniş güvenlik önlemleri dikkat çekerken, açıklamanın ardından bir süre Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde oturan öğrenciler daha sonra dağıldı.

Genel Başkanlığını Siyasal Bilgiler Fakültesi eski öğretim üyesi Prof.Dr. Mümtaz Soysal'ın yaptığı Bağımsız Cumhuriyet Partisi de konuyla ilgili açıklamasında öğrencilere yönelik saldırıları kınadı. Açıklamada, saldırıların Atatürkçü düşünceyi, cumhuriyeti ve toplumsal barışı hedef aldığı belirtilerek, "Gençlerimizi terörün ve kargaşanın içine itmek isteyen güçlere karşı duyarlı olmaya çağırıyoruz" denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber