TSK'nın internet sitesinde merak yaratan fark

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 16 Mayıs 2007 19:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TSK'nın internet sitesinde yer alan Genelkurmay Başkanları'nın özgeçmişlerinin hepsi aynı formatta yazılmış sadece biri dışında. Aslında bu komutanın özgeçmişi de diğerlerinin aynısı ama sadece bir paragraf farkı var.

Tüm komutanların özgeçmişleri, doğum tarihleri ile askeri okullardan mezuniyet tarihleriyle başlayıp kıta ve karargahlardaki görevlerinin sıralanmasıyla kronolojik bir şekilde hazırlanmış.

Bugüne kadar görev yapan 25 Genelkurmay Başkanı'nın içinde sadece bir komutanın yani 24'üncü Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök'ün özgeçmişinde bir ifade farklılığı var. Özkök Paşa'nın özgeçmişi diğerleri gibi doğum tarihi yerine şu ifadelerle başlıyor:

"Orgeneral Hilmi ÖZKÖK, Türk Silahlı Kuvvetlerinin 24'ncü Genelkurmay Başkanıdır. Türkiye Cumhuriyeti Anayasasına göre, Başbakana karşı sorumlu olan Orgeneral ÖZKÖK, barış zamanında Türk Silahlı Kuvvetleri Komutanı, savaş zamanında ise Cumhurbaşkanını temsilen, Türk Silahlı Kuvvetleri Başkomutanı olarak görev yapar."

Bu paragrafın ardından devam eden ifadeler diğer 24 Genelkurmay Başkanı'nki ile aynı mantık ile yazılmış. Ancak yukarıdaki ifade sadece Özkök'ün özgeçmişinde yer alıyor.

Bu fark için kulislerde "Hilmi Özkök'ün kendi tercihi ile yazılmış. Her komutan kendi özgeçmişini kontrol eder" yorumu yapıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber