İzmir Emniyet Müdürü, başkomiserin cenazesinde gözyaşlarını tutamadı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Mayıs 2007 18:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir Belkahve'de, operasyonda ele geçirilen kaçak akaryakıt yüklü kamyonla şubeye dönerken geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Başkomiser Erdal Akbolat için Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü hizmet binası önünde tören düzenlendi.

Çınarlı'daki törene, Akbolat'ın (31) eşi Aysel, kayınvalidesi Yasemin Demirkale, İstanbul'da polis memuru olarak görev yapan kardeşi Selçuk Akbolat ile İzmir Vali Yardımcısı Celalettin Eran, İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Murat Kırkaya, emniyet teşkilatı personeli ve yakınları katıldı.

Törenin yapıldığı alanda güçlükle ayakta durabilen Aysel Akbolat, eşinin Türk Bayrağı'na sarılı tabutuna sarılarak ağladı, sık sık eşinin fotoğrafını öptü. Selçuk Akbolat da ağabeyinin tabutuna sarıldı. Aysel Akbolat, kendisine başsağlığı dileyen Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'a, eşinin çok yoğun çalıştığını, son günlerde hiç görüşemediklerini anlatarak, "Şehit verdik, vatan sağolsun" dedi.

Saygı duruşunun ardından konuşma yapan İzmir Emniyet Müdürü Çapkın, şehit cenazesinde konuşmanın, görevin en zor yönü olduğunu söyledi.

Emniyet teşkilatının gelecekteki gözbebeklerinden birini kaybettiğini söyleyen Çapkın'ın gözleri yaşardı. Konuşmasına devam edemeyen Çapkın, "Görevimizin içinde bu da var. O'nu Allah'a emanet ediyorum" dedi.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesinde görevli Emniyet Amiri Adnan Özdemir de Başkomiser Erdal Akbolat'ın çalışma arkadaşlarına örnek bir kişi olduğunu, birçok operasyondaki başarısı dolayısıyla ödüllendirildiğini belirtti. Özdemir, "Suç ve suçluyla mücadelede daha keskin mücadele edeceğiz. Bu konuda sana söz veriyoruz" diye konuştu.

Tören sırasında, başkomiserin çalışma arkadaşları da gözyaşlarını tutamadı.

Duanın okunmasının ardından Akbolat'ın cenazesi, Polis Tören Kıtası tarafından taşınarak cenaze aracına götürüldü.

Bu sırada, eşi Aysel Akbolat, tabuta yanağını yaslayarak, eşinin fotoğrafını öptü.

Cenaze daha sonra Yozgat'a gönderilmek üzere havalimanına götürüldü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber