Belediye: Mayo yasağı yok

Haber Giriş : 16 Mayıs 2007 18:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 'mayo reklamına yasak uygulanmadığını' savundu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, belediyenin özellikle mayo reklamları ile ilgili yasaklayıcı ve kısıtlayıcı bir kararı bulunmadığı ifade edildi.

Kentsel Tasarım Müdürlüğü'nün İstanbul Büyükşehir Belediyesi Reklam, İlan ve Tanıtım Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde, İstanbul genelinde kent estetiği ve kent silueti ile ilgili değerlendirme yapmakla yükümlü olduğunun hatırlatıldığı açıklamada, söz konusu haberlerde adı geçen mayo firmalarının İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bu yıl içinde yapılmış bir müracaatları bulunmadığı iddia edildi.

Açıklamada, Ay Yıldız firmasının geçen yıl bu yöndeki talebinin Kentsel Tasarım Müdürlüğü'nce uygun bulunduğu ve 2006-2007 takvim yılı süresince geçerli olduğunun firmaya bildirildiği belirtildi.

Sunset Swimwear firmasının da hem geçen yıl Mayıs ayında Bakırköy ve Bağdat Caddesi'nde Boyner'e ait bina cephesini kullanmak üzere yaptığı başvuru ile 2 Mayıs 2007 tarihinde yaptığı başvurunun olumlu karşılandığı kaydedilen açıklamada, "Kentsel Tasarım Müdürlüğünce yapılan değerlendirmeler, kişi veya firmalara göre değil genel anlamda yönetmelik hükümlerince ve kent estetiği açısından ele alınmaktadır" denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber