Başkomserin ölümü: Kaza mı, gözlem altında cinayet mi?

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Mayıs 2007 18:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir'de, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde görevli başkomiserin yaşamını yitirdiği trafik kazasına karışan tankerin sürücüsünün, Aliağa'dan bir havayolu firması adına aldığı jet yakıtını, Kemalpaşa'daki benzin istasyonunun tanklarına boşaltırken suçüstü yakalandığı öğrenildi.

Başkomiser Erdal Akbolat'ın (31) yaşamını yitirdiği trafik kazasının öncesinde düzenlenen operasyonla ilgili ayrıntılar da ortaya çıktı.

Alınan bilgiye göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Büro Amirliği ekipleri, bir ihbar üzerine 35 HSK 23 plakalı tankeri takibe aldı. Sürücü M.F. idaresindeki tankerin, bir havayolu şirketi adına Aliağa'daki rafineriden aldığı ve havalimanına götürmesi gereken "Jet A-1" uçak yakıtını, Menemen'e geldikten sonra Manisa yoluna saparak, uzun bir süre dolaştırdıktan sonra Kemalpaşa ilçesindeki benzin istasyonuna götürdüğü belirlendi.

YAKITI BOŞALTIRKEN "SUÇÜSTÜ" YAKALANDILAR

Tanker sürücüsü ve istasyon görevlisi, tankerdeki yakıtı, istasyonun tanklarına boşaltmaya başlayınca, takipteki 3 ekip operasyonu başlattı.

Savcılıktan daha önce alınan kararla tankerin boşaltımını engelleyen ekipler, sürücü M.F. ile istasyon görevlisi O.B'yi gözaltına aldı.

"Konuşmak istemediklerini" bildiren iki zanlı, durumu istasyonun ve tankerin sahibi olan M.A'ya bildirdi.

Avukatlarıyla birlikte istasyona gelen M.A, tankerin arızalı olduğu için, yakıtı istasyonun tankına boşalttıklarını ileri sürdü. M.A. da ekipler tarafından gözaltına alındı.

Yetkililer, ÖTV alınmayan jet yakıtının rafineri çıkış fiyatının 80 YKr/lt olduğunu, litresi 2 YTL'nin üzerindeki motorini kullanan araçlara verildiğini bildirdi.

ŞUBEYE GİDERKEN UÇURUMA YUVARLANDI

Zanlılar, sorgulanmak üzere Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne getirilmek üzere ekip araçlarına bindirildi. Operasyonu yürüten başkomiser Erdal Akbolat, tankeri kullanan M.F'nin yanına geçti.

Önünde ve arkasında birer ekip bulunan tanker, İzmir'e doğru ilerlerken, Belkahve rampasında giderek hızlandı. Hızını yaklaşık 40-50 km arttıran tanker, önünde bulunan ekip otomobiline selektör yaptıktan sonra sağına girerek bu ekibi geçti. Bir süre sonra orta refüjdeki bariyerleri aşan ve karşı şeride geçen tanker, yol kenarındaki korkulukları yıkarak 15 metrelik uçurumdan düştü.

UZMAN TANKERDE ARIZA BULAMADI

Ege Üniversitesi Hastanesine kaldırılan şoför M.A'nın sağlık durumunun iyiye gittiği öğrenildi. M.A'nın kazayla ilgili, "frenler tutmadı" dediği ve henüz ifade vermediği bildirildi.

Kazanın ardından, Mercedes firmasının uzman ekipleri, tankerde incelemelerde bulundu. 2006 model dijital donanımlı Mercedes marka tankerde yapılan incelemede, "frenler de dahil, bir arızaya rastlanmadığı" yönünde rapor düzenlendiği öğrenildi.

5 AY ÖNCE AYNI SUÇTAN GÖZALTINA ALINMIŞ Öte yandan, operasyonda gözaltına alınan petrol şirketinin ve tankerin sahibi M.A'nın, Ocak ayında "madeni yağ fabrikalarında işleme bahanesiyle piyasadan topladıkları bitkisel yağlar ve kimyasal malzemelerden sahte akaryakıt ürettikleri ve 5 farklı ilde benzin istasyonları aracılığıyla piyasaya sürdükleri" ileri sürülen gruba yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alındığı, sevk edildikleri adliyede ise "tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı" öğrenildi.

Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber