FETÖ TSK'da böyle büyüdü

Ankesör soruşturmasında bir asker daha itirafçı oldu. Kara Kuvvetleri'nde görevli M.T. isimli subay, sorumluların ismini verdi. M.T ayrıca Harp Okulu'nda okuduğu dönem şok mangasına tutulan öğrencilerin optik sınav formlarına da müdahale edildiğini söyledi. Bu itiraflarla birlikte FETÖ'nün emek hırsızlığında sınır tanımadığı bir kez daha günyüzüne çıktı

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 29 Mayıs 2018 09:05, Son Güncelleme : 29 Mayıs 2018 08:29
FETÖ TSK'da böyle büyüdü

İstanbul Cumhuriyet Savcılarından Can Tuncay'ın yürüttüğü ankesörlü telefon soruşturması kapsamında şüpheli oldukları güne kadar herhangi bir FETÖ bağlantısı bulunamayan kriptolar tek tek itirafçı oluyor. Bu isimlere Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nda görevli subay M.T. de eklendi. M.T., FETÖ'nün Harp Okulları'nda uyguladığı 'şok mangaları' ve 'optik sınav kağıtlarına müdahale etme' gibi yöntemleri anlattı, ankesörlü telefonlardan nasıl arandıklarını paylaştı.

İSİMLERİNİ PAYLAŞTI

Soruşturmayı yürüten Savcı Can Tuncay'a ifade veren M.T., üniversiteye hazırlandığı yıldan geçtiğimiz yıla kadar kendisinden sorumlu olan örgüt abileri ve evlerde birlikte kaldığı TSK personellerini paylaştı. Savcılık bu isimleri de dosyaya ekleyerek soruşturmayı genişletti. M.T., Marmara İktisat Fakültesi'ni kazanmasına rağmen, gittiği örgüt evlerinde 'Hüseyin' ve 'Halit' kod adlı örgüt sorumlularının teşviği ile Kara Harp Okulu'nu tercih ettiğini söyledi.

'BİZ GÜLENCİ DEĞİLİZ'

İstenmeyen öğrencilerin 'şok mangalarında' mobing uygulanıp okulu bıraktırmaya zorlandığını anlatan M.T., "Çoğu iyi karakterli insanlardı, bu muamele ve işkenceyi haketmiyorlardı. Bu kişilerle konuştuğumda 'Biz Gülencilerden değiliz. Bu yüzden bu şok mangasına tutuluyoruz' cevabı verdiler. 4 yıllık dönemde bin 200 kişi başladığımız okulu 756 kişi tamamladık" dedi. M.T. attırılmak istenen öğrencilerin sınav kağıtlarına müdahale edildiğini düşündüğünü söyledi.

OPTİK FORMA MÜDAHALE

"Büyük ihtimalle haklıydılar, çünkü kendi ders çalıştırdıkları arkadaşları sınavlardan yüksek not alırken, kendileri düşük alıyorlardı" diyen M.T., sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu duruma bir öğrenci itiraz etti. Kağıttaki cevapların değiştirilip değiştirilmediğini anlamak için sınavda optik okuyucuya tükenmez kalemle işaretlemelerde bulunmuş. Daha sonra da üstünden kurşun kalemle geçmişti. Bunu Kara Harp'ten mezun olan herkes bilir. O öğrenciye ceza verildi."

Mustafa Sait Özkan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber