Kurum içinden İMD atanmasında 3 değişiklik

İŞKUR, kurum içinden İş ve Meslek danışmanı atanmasında değişiklik yaptı.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 29 Mayıs 2018 10:38, Son Güncelleme : 29 Mayıs 2018 10:11
Kurum içinden İMD atanmasında 3 değişiklik

İŞKUR Genel Müdürlüğü, kurum içinden İş ve Meslek kadrolarına atama yapılması şartlarında değişiklik yaptı.

İş ve Meslek Danışmanlarının Atanma ile Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmeliğinde kurum içinden İş ve Meslek kadrolarına atanabilmek için, yardımcı hizmet sınıfında bir kadroda çalışıyor ve İş ve Meslek Danışmanı Mesleki Yeterlilik Belgesine sahip olmak yeterlidir.

EN AZ 2 YIL ÇALIŞMIŞ OLMA

29 Mayıs 2018 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan düzenlemeye göre bu şartlara ekleme yapılmıştır. Eklenen yeni şarta göre, kurum içinden İMD kadrosuna atanabilmek için "en az 2 yıl çalışmış olma şartı" getirilmiştir.

İMD'LER SERVİS SORUMLUSU OLABİLECEK

Yönetmeliğin 4. maddesine eklenen ibareye göre İş ve Meslek Danışmanları Servis sorumlusu olabilecek. Servis sorumluları, İl/Hizmet merkezi müdürü tarafından şef veya üzerindeki unvanlar arasından belirlenmekteydi.

SERTİFİKASI OLAN ENGELLİ DE İMD OLABİLECEK

Kurumda çalışan ve çalışma gücünden en az %40'ını kaybettiği sağlık kurulu raporu ile tespit edilenlerden İş ve Meslek Danışmanı Mesleki Yeterlilik Belgesine sahip olanlar, kurumda kadrolu olarak en az 2 yıl hizmeti bulunmaları şartıyla, boş kadro olması ve ihtiyaç duyulması halinde İş ve Meslek Danışmanı kadrolarına atanabilecek.

BOŞ KADRO SAYISINDAN FAZLA İMD SERTİFİKASINA SAHİP ÇALIŞAN OLMASI HALİNDE

En az 2 yıl hizmeti bulunan ve İş ve Meslek Danışmanı Mesleki Yeterlilik Belgesine sahip olanlardan başvuruları kabul edilenler;

a) Hizmet süresi fazlalığı,

b) Daha üst öğrenimi bitirmiş olma,

c) Üst öğrenim mezuniyet notu yüksek olma kriterlerine

öncelik verilmek suretiyle, kazanılmış hak aylığı yönünden bulundukları derecelere uygun kadrolara atamaları gerçekleştirilir.

AYRILAN İMD'LİNİN DÖNMESİ

Yapılan başka bir düzenlemede İş ve Meslek danışmanı kadrosuna atandıktan sonra bu unvandan ayrılanların dönüşü de düzenlendi. Yeni düzenlemeye göre, dönebilmek için boş kadro olması, ihtiyaç bulunması ve gereken şartları kaybetmemiş olmaları şartı yeterli olacak. Eğer birden fazla başvuru yoksa, hizmet süresinin fazlalığı, üst öğrenim bitirme gibi kriterler uygulanmayacak.

İş ve Meslek Danışmanlarının Atanma ile Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber