'Bu Hükümeti demir yollarına 6 milyar YTL yatırım yaptı'

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Mayıs 2007 17:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk-İş Genel Mali Sekreteri ve Demiryol-İş Sendikası Genel Başkanı Ergün Atalay, demir yollarının önceki hükümetler tarafından ülkenin sırtında bir kambur olarak görüldüğünü savunarak, ?Ancak, demir yollarına bu Hükümet döneminde 6 milyar YTL yatırım yapıldı? dedi.

Atalay, Demiryol-İş Sendikası Adana Şubesinin 8'inci olağan genel kurulundaki konuşmasında, yıllardır demir yollarına yatırım yapılmadığını ve demir yollarının atıl durumda bırakıldığını ifade etti.

Bir ülkenin kalkınmışlığının en önemli göstergesinin demir yolu ve metro ağları olduğunu vurgulayan Atalay, şunları kaydetti:

?Bundan önceki iktidarlar, bizi bu ülkenin sırtında kambur olarak görüyorlardı. Ancak, Sezar'ın hakkını Sezar'a vermek gerekir. Bu Hükümet döneminde demir yollarına 6 milyar YTL yatırım yapıldı. Bunun önümüzdeki süreçte de devam edeceğini düşünüyoruz. 2-3 yıl içinde, Türkiye'nin demir yolu ağının ne kadar geliştiğini hep birlikte göreceğiz.?

Demir yollarını iyi bir yere getirmek için tüm çalışanlarla birlikte büyük gayret gösterdiklerini belirten Atalay, Hükümetle yapılan görüşmeler sonrasında ise geçici statüdeki işçilerin kadro almalarının sağlandığını kaydetti.

Ankara-İstanbul, Ankara-Konya, hızlı tren çalışmalarının sürdüğünü belirten Atalay, Kars-Tiflis tren hattının temelinin ise temmuz ayı içinde atılacağını söyledi.

Demir yollarını gelişmiş ülkelerdeki düzeye çıkarmayı bir borç olarak bildiklerini anlatan Atalay, sözlerini şöyle sürdürdü:

?Bu tren artık yola çıktı ve dönüşü yok. Son noktasına varmak zorunda. Son noktaya vardığı zaman da insanımız artık yollarda can vermeyecek. Tıpkı, Japonya ve ABD'de olduğu gibi güvenli, hızlı ve ucuz şekilde yolculuk yapabilecek. Buna katkı sağlayan herkese demiryolcular adına teşekkür ediyorum.?

Konuşmaların ardından Demiryol-İş Sendikasının kuruluşunda öncülük eden kişilere plaket verildi.

Demiryol-İş Sendikası Adana Şubesinin mevcut başkanı Kemal Akay Bahalı'nın tek aday olduğu kongrede daha sonra seçimlere gidildi.

Kongreye, AK Parti Adana Milletvekili Abdullah Çalışkan, CHP Adana Milletvekili Kemal Sağ, TCDD 6. Bölge Müdürü Hasan Tahsin Köprülü, üyeler ve diğer davetliler katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber