Dicle Kaymakamlığı ve Belediye ayrı ayrı kutlama yaptı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Mayıs 2007 18:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde Kaymakamlık ve Belediye iki ayrı yerde 19 Mayıs'ı kutladı.

Dicle ilçesinde DTP'li Belediye Başkanı ile görüşmeme kararı aldığı ve belediyenin birçok faaliyetine yasaklama getirdiği iddia edilen Kaymakam Mustafa Altınpınar, ilçede her yıl ilçe meydanında yapılan 19 Mayıs kutlamalarını Kaymakamlık binasının önünde yaptırdı. Kaymakamlık binası önüne Atatürk anıtı da yaptıran Kaymakam Altınpınar, burada yapılan törenleri kamu kurum ve kuruluşları ile askeri yetkililerle kutladı.

Kaymakam Altınpınar'ın ayrı 19 Mayıs kutlama töreni yaptığı saatlerde, DTP'li Belediye Başkanı Abdullah Akengin ve halkın katıldığı 19 Mayıs kutlamaları ise her yıl olduğu gibi bu yıl da ilçe meydanında yapıldı.

Başkanı Akengin, 1938 yılından beri tören protokol alanında bulunan Atatürk Anıtı'nın önünde yapıldığını belirterek, "Kaymakam Mustafa Altınpınar'ın talimatıyla kaymakamlık bahçesinde bir Atatürk büstü yapılmış. 19 Mayıs kutlamalarını da buradaki Atatürk büstüne çelenk konulmasıyla başlatmış. Bize ve bazı kamu kurum kuruluşlara kutlamanın adresinin değiştiği yönünde sözlü veya yazılı tebligat yapılmadı. Bizde, eski kutlamaların başladığı Atatürk Anıtı'na çelenk sunarak başladık. Etkinliklerin devamının

yapıldığı Necati Ceylan Lisesi'ne gittiğimde Kaymakam bey beni görünce aramıza benim yerime savcıyı oturttu. Protokol sırasına göre benim orda oturmam gerektiğini kaymakama söylediğimde, sabah çelenk sunmaya gelmediğimi sorunca, tören alanı değişikliğinin tarafıma bildirilmediğini ifade ettim. Aramızda daha öncede tartışmalar yaşanıyordu. Beni mahkemeye vereceğini söyleyince tartışmamız alevlendi ve beni tehdit etti" iddiasında bulundu.

Öte taraftan, Kaymakam Mustafa Altınpınar telefonlara cevap vermedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber