Sağlık eski müsteşarından 'Yüce Divan' açıklaması

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Mayıs 2007 19:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı eski Müsteşarı ve AK Parti Mersin Milletvekili Aday Adayı Necdet Ünüvar, bürokratik geçmişinin, risk alan bir süreçte gerçekleştiğini belirterek, "Bu ülke, havuzda kulaç atmaktan yorularak, viskisini yudumlayan ve bu arada eline gelen evrakları imzalayan bakanlar gördü. Onların bir kısmı şimdi Yüce Divan'da yargılanıyor. İleride daha yüce bir divanda tekrar yargılanacaklar. Yani onların yargılanma süreci bitmeyecek" dedi.

Milletvekili aday adayı olmak için Sağlık Bakanlığı Müsteşarlığı'ndan istifa eden Necdet Ünüvar, Memur-Sen Mersin İl Temsilciliği'ni ziyaret ederek, sendika üyeleri ile görüştü. Burada bir konuşma yapan Ünüvar, siyaset-bürokrasi ayrımının her zaman karşısına çıktığını belirterek, "Gittiğimiz illerde 'Bürokrasi mi, siyaset mi zor?' soruları ile karşılaşıyoruz. Yaklaşık 5 yıldır Sağlık Bakanlığı gibi icranın en yoğun olduğu dönemde, hükümetin en iddialı olduğu bir alanda bürokrat olarak çalışmanın

tecrübesi ve yoğunluyla ilgili olarak bürokrasinin gerçekten zor bir görev olduğunu ifade edebilirim. Ama bunu ifade ederken, benden önce bu görevi yapan arkadaşlarımın çok kolayca bu işi yaptığını da biliyorum" diye konuştu.

Önüne gelen her evrakı imzalayarak, önüne gelen her taleple ilgili herhangi bir ilke, felsefe, kriter, koymadan, her şeye "olur" veya "olmaz" diyerek bu işlerin yapılabildiğini bildiğini dile getiren Ünüvar, "Bu anlamda bizim bürokratik geçmişimiz, risk alan bir süreçti. Nasıl risk aldık? Yaptığımız işlerle ilgili objektif kurallar koyduk ve o kurallardan hiçbir zaman taviz vermedik. Kendimizin bizzat olmasını istediğimiz işlerde dahi kesin kuralları asla ihlal etmedik. Ne bakanım ihlal etti ne de ben

ettim. Dolayısıyla bir zoru seçtik" şeklinde konuştu.

"Zoru seçmek her zaman için kısa vadede insanlara bir şeyleri kaybettirebilir" diyen Necdet Ünüvar, en yakın dostların bile istediği kurala aykırı birtakım talepleri geri çevirdiğinde, onların şiddetli sitemlerine maruz kalabildiklerini vurguladı.

Uzun vadede geriye dönüp baktıklarında ülkenin sadece bugünü ile ilgili değil, yarını için de önemli kararlar aldıklarına işaret eden Ünüvar, şunları kaydetti:

"Siyaset de esasında bir yönüyle kolay yapılan bir iş. Ama zorluğu seçtiğiniz zaman onun getirdiği riskleri de üstlenmiş oluyorsunuz. Geçmişte bu ülke havuz kenarında, özel kalem müdürü beklerken, havuzda kulaç atmaktan yorulan bakanların viskisini yudumlamak için havuzun kenarına geldiğinde 'Efendim şu imzayı atar mısınız?' diye evrakların imzalandığı günleri yaşadı. Bunlar muhafazakar partilerden iktidara geldiler, meydanlara çıktıkları zaman muhafazakar değerleri koruyacaklarını ifade ettiler. Ama

vatandaşımız çok erdemlidir, çok ariftir. Bunların hepsini gördü ve bunların hepsini tasfiye etti. Bunların bir kısmı şu anda Yüce Divan'da yargılanıyor. İleride çok ileride daha yüce bir divanda tekrar yargılanacaklar. Yani onların yargılanma süreci bitmeyecek."

Necdet Ünüvar, "Bizim siyaset anlayışımız, çiçeğin yetişmesi gibidir. Çiçeği dikersiniz, ama sulamadığınız zaman, dalını budamadığınız zaman bir müddet sonra onun kuruduğunu görürsünüz. Bu ülke böyle çok siyasetçi gördü. Çiçeği ektiler, suladılar, sonra bakımsız kaldı ve kendileri yanlış toraklarda büyüyen çiçekler oldu ve şu anda zihnimizin derinliklerine gömüldüler. Bizim böyle bir hedefimiz olamaz. Siyaset bizim şahsımıza artı değer katan bir unsur değil, biz siyasete sahip olduğumuz değerleri, değer

olarak katmayı planladığımız bir alandır. Bürokrasi de böyleydi siyasette de böyle. Buralardan ayrıldığımız zaman hep iyi niyetlerle hatırlanmak isteriz" ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber