İş bulabilmek için çıplak ayakla Ankara'ya yürüyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Mayıs 2007 20:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Karabük'te çocukken çaldığı eşofman ve top nedeniyle sabıkası bulunan Hamdi Tasalı, iş bulabilmek için çıplak ayakla Ankara'ya yürüyor.

Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan Atatürk Anıtı'ndan sabah saatlerinde yürüyüşüne başlayan Hamdi Tasalı (45), günde 75 kilometre yol yürüyerek 3 günde Ankara'ya ulaşmayı hedefliyor. Sırtına Türk bayrağı asan Tasalı, göğsünde "Adaleti arıyorum, Beni açlığa mahkum eden yasalardan ölüm hakkımı istiyorum. Sabıkalı vatandaş. Beni katil olmaya mecbur bırakmayın" yazan dövizlerle yola çıktı. Hamdi Tasalı, 15 yaşındayken futbolcu olmak için Karabükspor'un tesislerinden futbol topuyla bir takım eşofman çalması

sonucu hırsızlık suçundan 1.5 yıl hapse mahkum olduğunu söyledi. İlkokul diplomasını cezaevinde alan Tasalı, yıllardır iş için müracaat ettiği her kapının yüzüne kapandığını belirterek, "Kamu ve özel kuruluşlara yazılı olarak hükümlü kadrosundan işe girme müracaatlarım sonuçsuz kaldı. Sabıkalı olduğumu öğrenen bana kapıyı kapatıyor. Devlette bana iş vermiyor. Ben ne yapayım? Çocukluk yıllarımda yaptığım suçun cezasını yıllardır fazlasıyla çektim. Artık dayanacak gücüm kalmadı. Atatürk Anıtı'ndan başlayan

Ankara yürüyüşümün özellikle 19 Mayıs günü olmasını istedim" dedi.

Tasalı, 11 Aralık 1997'de Karabük'ten Ankara'ya 5 günde yürüyerek yaptığı eylemle gündeme geldiğini belirterek, "Çankaya Köşkü kapısına kadar gittim. Dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel tarafından Karabük Valiliği'ne gönderilen yazıda Karabük Köy Hizmetlerinde Hamdi Tasalı'ya iş verilmesini istedi. Buna rağmen Karabük Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü Cumhurbaşkanı tarafından yazılan yazıya 'Hükümlü kadromuz olmadığından işe yerleştirmemiz mümkün değildir' şeklinde cevap verdi" diye konuştu.

Uzun yıllardır suç işlemediğini söyleyen Tasalı, geçimini cezaevinde öğrendiği el işleriyle sağlamaya çalıştığını ve 82 yaşındaki hasta annesine de baktığını söyledi. Tasalı, hedefinin önce Anaıtkabir'e çıkmak, daha sonra ise Genelkurmay Başkanlığı'ndan iş istemek olduğunu kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber