Seks skandalında bir de savcı var

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 20 Mayıs 2007 06:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İş vaadiyle kandırdıkları yabancı kızları 2 bin 500 dolardan pazarlayan fuhuş çetesinde İstanbul'dan bir savcı da çıktı. Savcı, üç hakim arkadaşına kadın ayarlamış

Rusya ve Türk cumhuriyetlerinden iş vaadiyle getirdikleri kızlara sahne hizmetleri adı altında zorla fuhuş yaptıran şebekenin içinden 1 mübaşir, 1 emniyet amiri ve 5 polisin çıkmasının ardından, 1 savcı ve 3 hakimin de işin içinde olduğu öne sürüldü. Sahne ve prodüksiyon hizmetleri adı altında yurda getirdikleri fotomodel genç kızları tehdit ve şantajla pasaportlarına el koyarak zengin iş adamlarına 2 bin 500 dolardan pazarlayan uluslar arası insan ticareti şebekesinin içinde İstanbul'da görev yapan bir savcı da çıktı. İsmi fuhuş ajandasında geçen savcının üç hakim arkadaşına mağdur genç kızları faydalandırdığı öğrenildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü meçhul savcı ve üç hakimle ilgili dosyayı Şişli Cumhuriyet Savcılığı'na gönderdi. Savcılık, yargılanmaları Adalet Bakanlığı'nın iznine tabii olduğu için dosyayı gizli ibaresiyle Ankara'ya gönderecek.

YENİ İSİMLER ÇIKABİLİR

Mağdur kızların ve çete mensuplarının üzerinde ele geçirilen 8 ajandanın incelemesi devam ederken, buradan çok ünlü birçok ismin çıkabileceği ifade ediliyor. Yaklaşık 3 aydan beri delil toplayan polis, kızların pazarlandığı gece kulüpleriyle ve ikametlere geçtiğimiz hafta eş zamanlı baskın düzenlemişti. Başını Vlademir M. isimli uluslararası bir insan tacirinin çektiği şebekenin 38 üyesi gözaltına alınarak, savcılığa çıkartılmış 15'i tutuklanmak üzere nöbetçi mahkemeye sevk edilmişti. Kurtarıldıktan sonra İstanbul Mali Şube Müdürlüğü tarafından gözaltına alınan 42 kızın sağlık kontrollerinde 25'inde HİV, frengi ve bel soğukluğu mikrobuna rastlanmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber