Komutanlar, Cem Yılmaz ile stres attı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Mayıs 2007 06:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Mehmetçik Vakfı'nın kuruluş yıldönümü nedeniyle düzenlenen geceye katılan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ile TSK'nın diğer komutanları, gecede sahne alan ünlü komedyen Cem Yılmaz'ın gösterisiyle stres attı.

Mehmetçik Vakfı'nın 25. kuruluş yıldönümü dolayısıyla Anatolia Gösteri ve Kongre Merkezi'nde 'Mehmetçik Gecesi' düzenlendi. Geceye, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, kuvvet komutanları, emekli generaller, gaziler ile çok sayıda davetli katıldı. Gecenin açış konuşmasını yapan Mehmetçik Vakfı Genel Müdürü Emekli Tümgeneral Melih Tunca, vakfın, vatan hizmeti esnasında; şehit olan veya herhangi bir nedenle hayatını kaybeden Mehmetçiklerin bakmakla yükümlü oldukları yakınları ile gazi ve engelli Mehmetçiklere sosyal ve ekonomik destek sağladığını, çocuklarına bakım ve öğrenim yardımı yapmaktadır. Vakfın, kuruluşundan bugüne kadar kendisini sürekli geliştirdiğini ve Yüce Türk Milleti'nin takdirine layık olmaya çalışan bir yardım kuruluşu olduğunu belirten Tunca, sadece Mehmetçiklerin yararlandığı bu yardımları daha da artırma çabası içinde olduklarını bildirdi. Tunca'nın konuşmasının ardından Mehmetçik Vakfı'nın tanıtımına ilişkin sinevizyon gösterisi izlendi.

Daha sonra vakfa desteklerinden dolayı Orgeneral Büyükanıt'a, Vakıf Genel Müdürü Tunca tarafından plaket verildi. Bir teşekkür konuşması yapan Orgeneral Büyükanıt, Mehmetçik Vakfı'nın canlarını bu ülke için veren vatanseverlerin geride bıraktıklarına yardım etmek amacıyla kurulduğunu hatırlatarak, "Bu yüzden Mehmetçik Vakfı en önemli vakıfların başında gelmektedir. Vakfın giderek geliştiğini görmek, bizleri mutlu etmektedir" dedi. Vakfın, vatan uğrunda şehit olan Mehmetçiklerin, kendilerine emanet ettiği yakınlarına, çocuklarına ve eşlerine hizmet ettiğini vurgulayan Orgeneral Büyükanıt, şunları kaydetti:

"Bizler bu vakfa bağışta bulunabiliriz ama hiçbirimiz bu vakıftan yararlanamaz. Bu sadece Mehmetçiklerimiz içindir. Atatürk'ün Mehmetçikle ilgili söylediklerini dinledikten ve onu yakından tanıdıktan sonra yüreğimizde büyük bir sevgi ve büyük bir hayranlık doğmaması mümkün değil. Mehmetçik böyle bir Mehmetçik. Şehit olanların ailelerini, çocuklarını, gazi olanların kendileri ve aileleri Mehmetçik Vakfı'nın şemsiyesini üzerinde örttüğünü bilmektedir. Şüphesiz onların ihtiyaçlarının hepsini karşılamak mümkün değil fakat Mehmetçik Vakfı, güçlü olduğu kadar onlara yardım etmeye çalışmaktadır. Ama en azından bir şeyler yapmaya çalışmaktadır. Ümit ediyorum Mehmetçik Vakfı'nın gücü giderek artacaktır. Türk insanı vatanseverdir. Yaşadığı toprakları sever. Türk insanı milletini sever. Hiç kimse ama hiç kimse hangi duygu ve düşünceye sahip olursa olsun milletini seven insanlardır. Vatanını seven insanları yadırgamazsın, yadırgamazsın. Çünkü bu insanlar yanlış yoldadır."

Gecede ünlü modacı Faruk Saraç'ın Atatürk'ün giydiği kıyafetlerden esinlenerek hazırladığı 'Sarı Zeybek' defilesi, aralarından Kenan İmirzalıoğlu ve Çağla Şikel'in bulunduğu ünlü mankenler tarafından sergilendi. İmirzalıoğlu'nun Atatürk'ün zeybek oynarken giydiği kıyafeti, zeybek oynayarak tanıtması büyük alkış aldı. Defilenin ardından 10. Yıl Marşı hep bir ağızdan söylendi. Bu esnada, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt ve diğer komutanlarla, salonu dolduran kalabalık 10.Yıl Marşı'na Türk bayrakları sallayarak eşlik etti.

Gecenin yıldızı ise ünlü komedyen Cem Yılmaz oldu. Yaklaşık bir saat sahnede kalan Yılmaz, yaptığı esprilerle geceye damgasını vururken, özellikle Orgeneral Büyükanıt'ın gülmekten sık sık gözyaşlarını sildiği görüldü. Yaklaşık 5 saat süren gecenin sonunda ünlü sanatçı Muazzez Ersoy sahne aldı. Ersoy, bir saatlik konserinde Atatürk'ün sevdiği parçalarda seslendirdi.

Bu arada Büyükanıt geceye verilen arada dinlenme salonuna giderken karşılaştığı tekerlekli sandalyeli gazileri öperek, hal ve hatırlarını sordu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber