Askerden AKP'ye alkışlı tepki

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 20 Mayıs 2007 08:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gençliğe Hitabê'nin 'iktidara sahip olanlar gaflet ve dalalet ve hatta hıyanet içinde bulunabilir' bölümü okundu generallerin olduğu tribünden alkış yükseldi

Ankara'daki 19 Mayıs töreninde, Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'ni okuyan öğrenci ?iktidara sahip olanlar gaflet ve dalalet ve hatta hıyanet içinde bulunabilir? dediği anda generallerin olduğu tribünden alkış yükseldi

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Ankara'da renkli etkinliklerle kutlandı. 19 Mayıs Stadyumu'ndaki törene Cumhurbaşkanı Sezer, TBMM Başkanı Bülent Arınç , Başbakan Erdoğan, Anayasa Mahkemesi Başkanı Tülay Tuğcu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, bakanlar ve üst düzey sivil ve askeri yetkililer katıldı. Muhalefet partilerinin liderlerinin törene ilgi göstermemesi dikkat çekti. Törende TOKİ Anadolu Lisesi'nin görme özürlü öğrencisi Çağlar Yıldırım Atatürk'ün Gençliğe Hitabesini okudu. Tribünler Yıldırım'ı sessizce dinlerken ?Bütün bu şeraitten daha elim ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalalet ve hatta hıyanet içinde bulunabilirler? dizesini okuduğu sırada bir anda alkış koptu. Alkış, töreni Cumhurbaşkanı, Başbakan, Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanlarının oturduğu şeref tribününün hemen yanındaki generallerin bulunduğu protokol tribününden geldi. Binlerce vatandaş da ıslık çaldı.

Cumhuriyete borçluyuz

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Çankaya Köşkü'nde kabul ettiği 81 ilin temsilcisi gençlere hitaben yaptığı konuşmada da, ?Bugün her türlü olanaktan yararlanıyor, ülke yönetimine katılabiliyor, daha fazla demokrasi isteyebiliyorsak bunu Cumhuriyetimize, Yüce Atatürk'e ve O'na inanan, destek veren insanlara borçlu olduğumuzu unutmamalısınız? dedi.

Arınç: Bağnaz olmayın

Gençleri kabul eden TBMM Başkanı Bülent Arınç da, bağnaz ve tutucu olmamalarını ve insanlara hoşgörü ile yaklaşmalarını isteyerek, ?Tarihimize baktığımızda zaten bizi biz yapan değerlerinin birbirimizin inancına, kıyafetine, düşüncesine saygı göstermek olduğunu biliyoruz? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber