Sosyal güvenlikle ilgili 3 önemli yasa tasarısı TBMM'ye sunulacak

Haber Giriş : 23 Haziran 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bakan Başesgioğlu, 'IMF istedi diye değil, sistemi disipline alamazsak ileride maaş bile ödeyemeyiz' dedi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, bu yılın ekim ya da kasım aylarında Sosyal güvenlikle ilgili 3 önemli yasa tasarısını TBMM'ye sunmayı hedeflediklerini söyledi.

Başesgioğlu, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Kamu Sendikaları Yasası ile SSK Yasası'nda değişiklik öngören tasarı hakkında bilgi verirken, şunları söyledi:

'Bunlardan birincisi, Bağ-Kur, Emekli Sandığı ve SSK tarafından verilen emeklilik hizmetlerinin norm ve standart birliğini sağlayarak birleştirilmiş bir sisteme geçilmesidir. İkincisi şu an çok dağınık bir yapıda olan sağlık hizmetlerini genel sağlık sigortası sistemi içerisinde bütünleştirmektir. Bunun dışında, sosyal yardım ve sosyal hizmet kurumlarını, kavramlarını birleştiren önemli bir tasarımızı da hazırlamış bulunmaktayız. Sosyal güvenlik sistemindeki değişikliklerin Dünya Bankası ya da IMF'nin isteğiyle yapılacağı yolundaki haberler doğru değil. Bu konudaki çalışmalar 58. Hükümet döneminden bu yana yapıla geliyor. Bu bizim bir ihtiyacımız. Eğer biz bugünkü sosyal güvenlik sistemimizin gidişatına bir disiplin getirmezsek çok açık yüreklilikle söylüyorum 20-30 sene sonra bu sistem emekli maaşlarını, sağlık parasını, eczacıların reçete parasını ödeyemez. Hepimiz biliyoruz ki bunlar zor değişikliklerdir, çünkü kaynaklar sınırlıdır.'

akşam'

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber