Partilerin seçim bütçesi ne kadar?

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Mayıs 2007 11:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erken genel seçim kararının ardından siyasi partiler çalışmalara başladı. Seçim çalışmaları için AK Parti 50 milyon YTL, CHP 80 milyon YTL, DYP ise 40 milyon YTL bütçe ayırdı.

Seçime katılacak partilerin kasasından miting alanının kurulmasından bayrak ve broşüre, TIR kiralanmasından rozet ve flamaya kadar milyonlarca YTL çıkacak.

Milletvekili adayları da bu süreçte seçilebilmek için yapacakları çalışmalarda çeşitli harcamalarda bulunacak.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bülent Gedikli, partilerine seçim nedeniyle yapılan Hazine yardımının yüzde 30'unun teşkilatlara gönderileceğini, Genel Merkezin yürüteceği çalışmalarla birlikte toplam 50 milyon YTL'nin seçim için harcanacağını söyledi.

AK Parti'nin daha önce çalıştığı ajanslarla çalışacağını belirten Gedikli, seçim çalışmaları için TIR kiralanmasının düşünüldüğünü de söyledi.

CHP Genel Saymanı Mahmut Yıldız da, Hazine'den aldıkları yardımın tamamını seçim çalışmalarında kullanacaklarını söyledi.Genel Başkan Deniz Baykal'ın ayrı şehirlerde günde 2 miting yapabileceği koşulları hazırladıklarını belirten Yıldız, ''2 tane TIR kiralayacağız. Rozet hazırlatılacak, Genel Başkanımızın posterleri, bildiriler, parti programı, seçim bildirgeleri hazırlatılacak. Bunlar için de ihaleye çıkacağız" dedi.

DYP yetkilileri ise propaganda çalışmaları için reklamcı Ali Taran ile anlaşıldığını, Taran'ın belirlenen strateji çerçevesinde propaganda çalışmalarını yürüteceğini ifade ettiler.

Yetkililer, seçim çalışmaları konusunda Anavatan Partisi ile birlikte hareket edilmesinin söz konusu olduğunu ifade ettiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber