'Never say goodbye' MGK

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 21 Mayıs 2007 12:17, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

metehan demir

Milli Güvenlik Kurulu'nun son toplantısı 10 Nisan'da yapılmıştı. Normalde nisan sonuna planlı bu toplantının erkene çekilmesinin nedenleri, 26 Nisan'da başlayacak süreçle yeni cumhurbaşkanının belirlenmesi, Başbakan Erdoğan veya Dışişleri Bakanı Gül dahil tüm tarafların düşüncelerinin devletin bu en yüksek kurumunda açıkça konuşulmasıydı.

Cumhurbaşkanı Sezer için de veda niteliğindeydi. Toplantı bazı isimler için de son kez o koltuklarında oturuyorlar anlamına geliyordu. Belki de, masanın en başında oturacaklardı. Herkes birbiri ile vedalaştı. Sonra köprünün altından çok sular aktı. Şimdi, dünyada benzerine az rastlanacak bir şekilde nisanda birbirine veda eden MGK aynı kadro ile haziran sonunda yeniden toplanacak. Veda edilen Sezer yine Cumhurbaşkanı.

Kurul üyelerine bir tavsiye; Sakın ama sakın bu toplantıda da kimse birbirine veda etmesin. Çünkü, iş hazirandaki oturumla da bitmeyecek. Hatta, ağustosta yapılacak olanla da. 22 Temmuz'daki genel seçimler sonrası takvime göre, 2 Ağustos'ta resmi sonuçlar açıklanacak. 7 Ağustos'taki ilk oturum sonrası 10 gün içinde yani 17 Ağustos'a kadar Başkanlık Divanı belirlenecek. Sonra da şimdiki anayasa geçerli olduğu için Cumhurbaşkanlığı seçimi turlarının 30 gün içinde yapılması gerekiyor. Tabii bu sürece daha Cumhurbaşkanlığı için referanduma gidilip işlerin daha da karışma ihtimalini dahil etmedik. Kısacası, Bon Jovi'nin 'Never Say Goodbye' adlı ünlü şarkısında olduğu gibi 'asla hoşçakal deme MGK.'

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber